"Kui nende edu fenomeni laiemalt vaadata, siis algab see valdavalt kodudest. Tegelikult sellest, et neil on vabas õhus liikumine äärmiselt populaarne. Nende igapäevatoimetusi nähes on neil äärmiselt palju tähistatud liikumisradasid. Igas linnas ja külas on oma matkarada, mis läbib kõige kõrgemaid kohti ja mägesid. Nende juures toimetavad kohalikud klubid ja fännid ning rajad on aususe peale üles ehitatud - kaugemas punktis on postkastis vihikud, kuhu pannakse nimi kirja ja hooaja lõpus tehakse kokkuvõtteid, tublimaid peetakse meenetega meeles," rääkis Mae.

"Teine põhjus on see, et võib raudselt väita - suusatamine on Norras ala number üks. Kuigi nad ise väidavad, et jalgpall üritab sinna jõuda. Kuid lapsevanemad proovivad valdavalt oma lapsi panna esmalt suusatrenni. See on nende rahvusspordiala ja rahvusuhkus. Sealt ka see suur ja korralik valik suusatajaid."

Loengusarja Spordikohvik Wabadus järgmine üritus toimub 2. aprillil, kui jooksutreener Harry Lemberg esineb teemal "Valmistume jooksuhooajaks targalt ja tervislikult".

Vaata, mida Mae veel rääkis ning kui palju spordisõpru teda kuulama oli tulnud!