Üle pika aja on jalgpallikoondises tagasi koondise keskkaitsja ja pikalt kaptenipaela kandnud Raio Piiroja. Viimati tegi Piiroja kaasa möödunud aasta veebruari lõpus peetud kohtumises El Salvadoriga.

"Hea on tagasi olla! Heasse seltskonda on ikka tore tulla," sõnas Piiroja ise täna koondise pressikonverentsil.

Keskkaitse tugitala sõnul on tema roll vahepealse aastaga koondises muutunud. "Uued ja paremad mängijad on peale tulnud, aga selle üle on ainult hea meel. Nagu Tarmo Rüütli möödunud nädalal ütles - enam ei saa koondise ust jalaga lahti lüüa. Tuleb vaikselt uksest sisse hiilida ja ennast pingiotsale sokutada, nagu üks Iiri fänn tegi, kui me iirlastega mängisime," meenutas Piiroja muheledes skandaalset juhtumit 2011. aasta EM-valikmängude play-off'ist.

"Kui võimalus tuleb platsile minna, siis tuleb endast kõik anda," lisas Piiroja, kelle sõnul sõltubki Eesti koondise hea käekäik ja areng sellest, kas on noori tugevaid mängijaid peale tulemas. "Ainult nii saabki, et mängijad ei lõpeta karjääri mitte siis ära, kui nad ise arvavad, et võiks seda teha, vaid siis, kui nende aeg saab täis ja nende koht võetakse ära."

Piiroja lisas, et on valmis vajadusel kaitsja koha vahetama ka ründaja positsiooni vastu. "Tuleb minna sinna, kuhu pannakse. Jalgpalluri elu on selline, et alustad pingilt ja lõpetad pingil. Ainuke vahe on see, et lõpus ei pea enam pallikotti trenni vedama."

Eesti jalgpallikoondis lendab Hollandisse homme õhtul. Reedel kohtutakse Amsterdamis MM-valikmängus Hollandi koondisega. Mäng algab Eesti aja järgi kell 21.30.