Tuareg Rallye

Dakar Rally Team Estonia eesmärk on osaleda 2014. aastal Dakari maratonrallil Lõuna-Ameerikas ja Tuneesias sõidetav Tuareg Rallye avab erinevate võistluste rivi, mis on plaanis enne Dakari sõita. Kaks võistluspäeva ja üks kahjuks pealesunnitud läbisõidupäev on selja taga ja meie mehed on saanud osa kõrberallide igast poolest. Kahjuks ka kurvemast.

Varem Marokos sõidetud Tuareg Rallye start anti Lõuna-Tuneesias asuvast Douz’i linnast, mida nimetatakse ka Sahara kõrbe väravaks. Ralli pikkuseks on ca 2500 kilomeetrit ja seitse päeva. Mehi ja masinaid ootavad ees 5-8 tunnised tööpäevad kohati üle 30 soojakraadi tõusvates tingimustes. Ennast tuleb navigeerida üle mägede ja läbi düünide, mis kindlasti on seni vaid sügavas lumes trenni teinud Dakar Rally Team Estonia liikmetele parajaks väljakutseks.

Amateur klass

Dakar Rally Team Estonia liikmed startisid mootorrataste Amateur klassis. Esimesel päeval oli Mart Meeru selle klassi 14. kohal, Toomas Triisa 20 ja Jaan Naaber 39. Kõik sujus, meeste meelolu oli peale avapäeva hea ja emotsioonid laes. Triisa tsiklil olid väikesed probleemid, kuid need kõrvaldati hoolduses.

Tuareg Rallye teine päev tõi endaga kaasa kahjuks surmajuhtumi, kui Briti tsiklimees Wesley Beane kukkumise järel oma elu kaotas. Kaastunne tema omastele, sõpradele ja perele...

Päris ohtlik hetk oli ka Toomas Triisal, kui Soome autoekipaaz, kes tema ees sõitis, oma teeotsa maha magas. Auto tegi tagasipöörde ja seda otse Triisale ette. Triisa lasi tsikli alt ära ja see päästis ta hullemast. Mõningad kriimustused ja tsiklil läks vahetusse summuti. Jaan Naaber oli 29., Toomas Triisa 34. ja Toomast abistanud Mart Meeru 37.

Kolmanda päeva, ehk tänane katse jäi ära, seda korraldajate otsusel mälestada hukkunud Wesley Beane’i. Katse sõideti lihtsalt läbi ja meie meestele oli see võimaluseks harjutada navigeerimist ilma võistluspingeta. Homme jätkub sõit taas aja peale katsega.

Kokkuvõttes on Meeru Moto Amteur klassi 17., Toomas Triisa 24. ja Jaan Naaber 35. Kokku läks rajale 160 tsiklimeest ja 80 autot.