Pianeta sündis Itaalias Cosenzas, kuid juba kuue aastasena suundus ta koos vanematega elama Saksamaale. Perekond sättis end sisse Gelsenkirchenis (Põhja-Reini-Vestfaali liidumaa). Pianeta on 28 aastane ja 1,93 m pikk. Seega on ta ukrainlasest viis sentimeetrit lühem.

Pianeta on kunagine WBC juunioride maailmameister ja raskekaalu Euroopa meister. Kaheksa aastat kestnud profikarjääri jooksul on ta võitnud endise WBC versiooni maailmameistri Oliver McCall´i ja endise maailmameistri väljakutsuja François Botha.

Oma suurima võitluse pidas Pianeta aga väljaspool poksiringi: 2009. aastal diagnoositi tal vähk. Kuid juba aasta hiljem oli ta tagasi poksiringis. Momendil on saksa-itaallaane WBO versiooni MM-edetabeli üheksas ning WBA ja IBO reitingus 12. Ta on võitnud profina 28 kindaduelli, nendest 15 enneaegselt. Üks poksivõitlus lõppes viigiga. Mitte ühtegi kaotust.

Francesco Pianeta: „Eelmisel aastal olin ma lühikest aega Vladimir Klitško treeningpartneriks. Siis märkasin ma tema nõrku kohti ja soovin neid Mannheimis ära kasutada. Tean, et mitmed eksperdid esindavad arvamust, mul pole võimalik suurt Klitškod võita. Kuid ma soovin kõikidele näidata, et olen suuteline tšempioni nokauteerima ja pöörama poksimaailma pea peale.“

Noorem Klitško vendadest on olnud juba aastaid poksi raskekaalu kuningas. Ukrainlane, kes krooniti 1996. aastal olümpiavõitjaks poksib Mannheimis oma 23. MM-tiitlimatši. Kõikidest poksitud matšidest on Vladimir Klitško võitnud 59, nendest 51 enneaegselt. 36-aastane sportlane on kaotanud oma profikarjääri jooksul ainult kolm korda.

Enne traditsioonilist pressikonferentsi ütles maailmameister: „Mul on Francesco Pianeta ees suur respekt. Tal on suur soov mind võita ja seega annab ta poksiringis eesmärgi saavutamiseks endast kõik. Eriliselt rõõmustan, et poksin jälle Mannheimis, kus on eriline õhkkond.”

Klitškode mänedžer Bernd Bönte tõi esile, et SAP Arena on Saksamaa üks ilusamaid spordiareene. Samuti on selle tegevdirektor Daniel Hopp ja tema tiim äärmiselt professionaalne korraldama spordiüritusi. Hopp on saksa multimiljärdari, SAP ühe asutaja Dietmar Hoppi poeg. Mannheimi kindaduelli kannab otseülekandena üle telekanal RTL.