Lavillenie oli tulemusega 6.01 juba kuldmedali kindlustanud. Mees otsustas proovida ka kõrgust 6.07, mille ültamisel oleks ta enda nimele kirjutanud sisehallis hüpatud kõigi aegade teise tulemuse (maailmarekord kuulub Sergei Bubkale).

Kolmandal katsel saigi mees latist üle. Lavillenie hakkas saavutust suures rõõmus tähistama, kuid peagi selgus, et katse loeti ebaõnnestunuks. Olgugi, et latt jäi püsima, otsustas kohtunik punase lipu tõsta.

Erinevate meediaallikate sõnul ei loetud katset ära, kuna latt muutis ülehüppamise järel liiga palju positsiooni või tõusis puutest liiga kõrgele.

Lavillenie pidi kurvastusega otsuse vastu võtma ning langes pisarsilmil ning reklaamplakateid tagudes väljakule maha.

"See peaks olema erakordne päev, kuid mind on jäetud pooliku enesetundega. Tean, et sain hakkama, olen näinud videosid, mis seda tõestavad. Olen kõigi aegade teine mees," lausus Lavillenie. "Need on lollakad reeglid. Meil on tänapäeval liiga palju piiranguid. Meil on vähem aega hüppamiseks ning meie teibad on lühemad. See pole sama, mis 20 aastat tagai, kui Bubka maailmarekordeid hüppas. 20 aastat tagasi oleksin võinud veel kõrgemal hüpata."

Vaata katset: