Raskekaalus oli tihe konkurents ning matile astus 30 võistlejat nii Euroopast kui kaugemalt. Teel poolfinaali alistas Mettis kauaaegse rivaali hollandlase Meyeri, seejärel saavutas kindla võidu leeduka Zabarskase üle. Veerandfinaalis jäi Mettis küll wa-zariga kaotusseisu, kuid suutis ennast kiiresti koguda ja suutis sama situatsiooni jätkuna maasmaadluses itaallase kinnihoidmisesse haarata. 20 sekundit hiljem pidigi pettunud itaallane kaotuse vastu võtma.

Poolfinaalis kaotas Mettis hilisemale esikoha omanikule venelasele Prokinile, kuid pronksimatšis alistas ta puhta võiduga Mongoolia esindaja Namsrai. Mettis ise jäi maadlusega väga rahule, probleemid õlgadega teda seekord ei kimbutanud ning nüüd asub ta ootusrikkalt Euroopa meistrivõistlusteks valmistuma.

Martin Padar jäi sarnaselt Mettisega kehakaalus +100kg napilt finaalikohast ilma. Ka tema pidi tunnistama poolfinaalis vene judoka paremust. Pronksiheitluses tuli Padari vastaseks sama itaallane, keda Mettis veerandfinaalis võitis. Padar läks matši küll kindlalt juhtima, kuid oma taktikalise eksimuse tõttu kaotas hetkeks kontrolli ja itaallane kasutas seda koheselt võiduka heite tegemisel ära. Kokkuvõttes Padarile viies koht, mis on siiski tema viimaste kuude parim tulemus.

Ka kõik teised täna maadlemas olnud eestlased pääsesid esimesest ringist edasi. Grigori Minaškin (-100kg) ning Aleksandr Marmeljuk (-90kg) saavutasid ühe võidu ning -81kg kehakaalus võitis Jevgeni Salejev kahte vastast ja kaotas ühe matši hilisemale kehakaalu võitjale. Salejev oli pühapäeval ainuke judoka, kes kuldmedaliomanikku üldse mingile hindele heita suutis.

Koondise värske peatreeneri Aleksei Budõlini sõnul oli võistluse eesmärgiks mitte medalite noppimine, vaid eelkõige täiendava informatsiooni kogumine. Muidugi oli Mettise pronksmedal meeldiv boonus.