Kuulitõukajaid oli vaatama tulnud enam kui pooltuhat huvilist. Võistluste kommentaator viis jõuproovi ajal ka alaga mitte nii hästi sina peal olevaid fänne kuulitõuke võistlusreeglitega kurssi.

Rääkides nii sellest, kui palju kuul kaalub, kui lai on tõukering ja kui palju on võistlejatel katseteks aega. Lisaks tuksus võistluste taustaks pidevalt muusika ja lapsed möllasid samal ajal nii ronimisseinal kui ka basseinis suurte õhku täis pallidega. „Võistluspaik oli kuulitõukajatele väga hea,“ kiitis ebatavalises võistluspaigas toimunud jõuproovi atmosfääri ka Eesti vägilane Raigo Toompuu.


Paraku esimese eestlasena võistlusareenile astunud Toompuu jõuproov ebaõnnestus. Iga katsega tulemus küll paranes, ent lõppresultaadiks jäänud 18.28 ja 21. koht rahuolu ei pakkunud. „Oleks võinud ikkagi hooaja margile (18.92) lähemale tulla. Võistlustel kadus tehnika ära,“ nentis Toompuu, kes proovikatsetel radumuna ka 19 meetri peal saatis. „Eestis võistlen iseenda vastu ja see ei anna midagi, peab ikka väljas ka võistlemas käia. Närvikava pole päris see,“ lausus Toompuu. 


Kuulitõuke finaalvõistlus on kavas täna. Kõige võimsama tulemusega läbis kvalifikatsiooni serblane Asmir Kolašinac, kes tõukas 20.31, täites sellega ka ainsana kvalifikatsiooninormi 20.15.