Sportlased olid pärast finišit selgitusi jagades väga otsekohesed. Näiteks Ilja Tšernoussov, kes pidi leppima 40. kohaga põrutas ajakirjanikele: "Kõik pretensioonid tulemuse osas esitage hooldetiimile."

Venemaa hooldemeeskonna pealik Urmas Välbe ei osanud öelda, kus apsakas sisse tuli. "Hommikust peale kõik toimis, nagu varasematel päevadel. Testisime suuski samal nõlval, kus norralased. Ilm ei olnud ka keeruline, olud püsisid kogu aeg samad. Peab maha istuma ja analüüsima, mis juhtus. Esialgu loogiline seletus suuskadega altminekule puudub," selgitas Välbe Venemaa meediale.

"Samas, vaevalt, et meie ainult alt läksime. Dario Cologna minutiline kaotus ja 8. koht võrdub samuti katastroofiga. Valmistasime sportlastele palju erinevaid variante ette. Sõidu eel kellelgi pretensioone polnud, et suusad on kehvad. Võib olla oli hoopis sportlaste endi seisund tol päeval kehva? Rootslastega juhtus 2011. aasta Oslo MMil sama lugu, ühel päeval kukkusid kõik "auku"," üritas Välbe lahata tekkinud olukorda.