"Mul on siiralt hea meel, et see aastate pikkune töö, mida Aivar ja Anatoli (Šmigun, Rehemaa treener - toim) on teinud, tasus lõpuks ära. Et neil on jagunud usku oma tegemistesse," kiitis Andrus Veerpalu ja Jaak Mae tippu viinud Alaver. "Pühendumus, ma rõhutaksin just seda sõna, on Aivari puhul märkimisväärne."

"Tegelikult oli juba suusavahetusega sõidu eel näha, et Aivar on heas minekus, aga sealt veel loodetud tulemust ei tulnud. Eks täna tegi suurepärase töö ka kogu hooldetiim," rääkis Alaver Delfile.

"Nagu tänane sõit näitas, sobivad Rehemaale siinsed rajad."

Ka pühapäevases 50 kilomeetri ühisstardist (k) sõidus on Alaveri sõnul Rehemaal kõik võimalused kõige kõrgemate kohtade eest heidelda.

"Niivõrd rasket rada pole kunagi 50 kilomeetri sõitudes tiitlivõistlustel nähtud. Raja raskusastme tõttu ei tule lõpusirgele kindlasti 30 meest koos, terad eraldatakse sõkaldest varem. Kui määrdemehed valmistavad ette taas väga head suusad, siis võib Aivar sekkuda medaliheitlusesse."

Reedel toimuva meeste teatesõidu koosseis saab selgeks homme. Alaveri sõnul sõidab Rehemaa suure tõenäosusega vabatehnika vahetust.