Sel aastal juba neljandat korda toimuva talisuplusfestivali avasõnad ütleb Pirita Open 2013 patroon Riigikogu liige Deniss Boroditš, kes talisuplusega tegeleb esimest hooaega.

Erilist närvikõdi tõotab pakkuda võistlusprogrammis 450 m kestvusujumise distantsil 8 registreerunud ujuja mõõduvõtt, kelle hulgas on ka üks visa naine Venemaalt, Permist - Jekaterina Parfenova. Neil kestvusujujatel, kel jätkub võhma kauemaks, on võimalik ujumist jätkata ka maratoniujumisega, mille puhul distantsi pikkus on iga võistleja enda sisetunde küsimus. Purustamist ootavad senised isiklikud rekordid ja ka maailmarekordid. Valitsev taliujumise maailmameister 450m kestvusujumises eestlane Henri Kaarma, kelle isiklik maratonirekord on püstitatud 0,5-kraadises vees Tjumenis, Venemaal - 1650m, on valmis seadma uusi tippmarke ka koduses Tallinnas. Kohale on tulemas ka teisi valitsevaid ala maailmameistreid nii lühematel kui ka pikematel distantsidel.

Hulgaliselt on seekord esindatud ka teatevõistkonnad, keda on hetkeseisuga 12 meeskonda. Teatevõistkondade ridadesse kuuluvad seekord ka Eesti ujumiskoondise tipud Filipp Provorkov ja Pjotr Degtjarjov ning naistest Tess Grossmann.

Taliujumisfestivali võistlusprogrammi kuuluvad järgmised distantsid:

25m rinnuli
25m vabalt (vanuses 60+)
50m krooli
4x25m krooli teateujumine
450m kestvusujumine + maraton

Väljaspool võistlusprogrammi on kõigil pealtvaatajal võimalus kasta end jõevette ja nautida saunamõnusid kohapeal.