"Kõikides meeskondades oli ka distantsisõitjaid, meil oli ka, Raido, aga ta oli end maratonist tühjaks sõitnud," osutas Kümmel paarilise Raido Ränkeli osalemisele möödunud pühapäeval Tartu maratonil.

Ränkel, kelle osalemine sprindis selgus alles nii-öelda kaheteistkümnendal tunnil, tõdes: "Viimases vahetuses panid liidrid korraliku käigu sisse, mulle oli see puhas kannatamine, laktaati pritsist silmist. Ei jaksanud grupis püsida, heast seisundist ei saa rääkida. Tartu maratoni taha ei soovi enam pugeda."

Kümmel lisas, et sõitis viimasel etapil sõitsin enamiku ajast üksi. "Vahe oli juba suur ja see vist enam ei suurenud. Šveitslase oleksin võinud kinni võtta. Northugi püüdmisele ei saanud mõelda, ülejäänud olid juba kaugel ees. Usun, et tegin oma ära. Paarissprint on ikkagi kahe mehe ala, vaadake, mis norralastel juhtus," viitas ta suurfavoriidi finaalist pudenemisele.

Kümmeli meelest võinuks Aivar Rehemaa osalemine paarissprindis kõne all tulla juhul, kui ta poleks laupäeval võistelnud 30 km suusavahetusega sõidus.

"Siin on ülirasked rajad ja mäestik, Jõulumäel tunnevad noored end hästi, aga siin pead olema taseme võrra tugevam," lausus Oslo MM-il sprindis kuuenda koha saanud Kümmel, kes valmistub Drammeni ja Lahti MK-etappideks. "Ma ei viska veel püssi põõsasse," nentis ta.