"Esimene eesmärk on täidetud. Kvalifikatsioonist pidin kindlasti edasi saama," lausus kvalifikatsioonis 95,5 meetrit hüpanud ja selle eest 111,3 punkti saanud Kaarel Nurmsalu. "See oli suhteliselt vägisi tehtud hüpe."

Nurmsalu kiitis ka 93,5 meetrit hüpanud (103,8 punkti) Nõmmet. "Ta on hea jalaga poiss. Väike hüppemägi sobib talle. Soovitasin tal olla marurahulik ja teha oma asja. Martti rääkis enne hüpet, et väike närv on sees. Vastasin: nii peabki olema, muidu polegi mõtet hüppama minna."

Nõmme osalemine MM-il selgus alles veebruari keskel, kui treener Jaan Jüris ütles talle Lillehammeri laagris: su hüpped on nii palju paranenud, et nüüd võiks MM-ile minna.

"Olen üllatunud, et suutsin nii tähtsal hetkel sellise hüppe teha. Eile oli ka väga hea treening, enesekindlus on suurenenud," ütles Nõmme ise.

Nõmme on Eesti suusahüppes mõneti tundmatu suurus, pärit Võrumaalt, käib Audentese spordigümnaasiumis ja harjutab peamiselt Otepääl, kuid on käinud ka kahevõistlejate koondisega treeninglaagris.