Kärp püsis kogu võistluse liidrite grupis, tegi vahepeal isegi tempot, kuid jäi grupifinišis sitkematele maratonihuntidele alla.

"Minu plaan oli ees mitte väga palju tööd teha ja lasta rohkem maratonimeestel vedada, aga paraku olin just mina esimesed 10-15 kilomeetrit esimesel positsioonil, üritades tempot maas hoida. Harimäel pandi täiskäik peale ning tundus, et saamegi eest minema, hoidsin neljandat-viiendat kohta, aga laskumiselt alla tulles oli kamp jälle koos," rääkis Kärp.

"Viimasel kümnel kilomeetril hakati tempot üha üles kurvima ja kolm kilomeetrit enne lõppu pandi täiskäik. Siis oli ainult paaristõukega rügamine, kus on eelis maratonimeestel. Viimasel kilomeetril tundsin, et suures mängus ma enam kaasa mängida ei saa. Natuke jäi jaksu puudu."

Kärp sai täna omal nahal tunda, et maratoni polegi nii väga raske võita. Vaid grupi valitud taktika talle täna ei sobinud. "Üha enam hakkas tunduma, et sõit on võidetav. Kogu aeg oli kerge sõita, ei tekkinud nälga ega janu. Tiim varustas mind hästi jookide ja geelidega. Lihtsalt "i"-le jäi täpp peale panemata," sõnas ta.

Vaata intervjuud!