Parima eestlasena finišeeris grupifinišis 11 kohal Algo Kärp ajaga 2:45:07.

Parima naisena oli esimesena finišis Sandra Hansson ajaga 2:58:53, mis andis talle üldarvestuses 43. koha ning kokku neljanda Tartu Maratoni naistearvestuse võidu.

Kõiki pikema distantsi tulemusi näeb Tartu maratoni lehelt SIIT

Lühema distantsi tulemusi vaata SIIT

Võimalus otsida tulemusi nime või numbri järgi, näha ka ajavõtupunktid - tulemus.ee

Östensenile esimene Tartu maratoni võit

Östenseni jaoks oli see esimene Tartu Maratoni võit ning oma tulemusega oli mees igati rahul: „Mul on hea meel, et ma suutsin nii kiire finiši teha! Ma tundsin ennast täna tugevana,“ sõnas Oestensen. „Minul ja Andersil (Aukland) oli plaan täna head tempot teha, kuid viimasel 15 km sain aru, et tuleb grupifiniš ja et viimase 500 m jooksul tuleb endast parim anda.“

„Simen oli täna minust kiirem, aga ma olen väga rõõmus, et sain taas poodiumil olla,“ oli Brink oma teise kohaga rahul ning lisas: „Tartu Maratoni rada on pikamaasuusatamise karikasarjas üks parimaid radu. Täna oli vorm hea, aga lahtine lumi rajal muutis vahede kasvatamise raskeks ja nii see grupifiniš tuli.“

Anders Aukland, tänane kolmas mees, oli samuti oma tulemusega rahul: „Ma olen väga rõõmus, et jõudsin täna poodiumile. Vahede kasvatamine oli keeruline, kuid tänane strateegia oli anda endast parim,“ rääkis Aukland. „Mulle meeldib see rada - siin on ka tõuse ja laskumisi, mis teevad raja huvitavaks,“ lisas Aukland.

Algo Kärp tänasest: „Viimastel kilomeetritel panid maratonimehed paaristõuked mängu ja kuni viimase km-ni oli see okei, kuid siis läks raskemaks ja kaotasin neile. Minu jaoks oli raske, et nii suur punt korraga finišisse tuli. Kahju on, aga vähemalt sain selle maitse kätte, et Tartu Maratoni võit ei ole võimatu,“ lõpetas Kärp optimistlikult.

Naiste esikoht Sandra Hansson oli samuti rõõmus: „Ma tunnen ennast väga hästi. Mulle väga meeldib see rada ja see võistlus, see on isegi minu lemmik rada,“ rääkis Hansson. Tänane strateegia oli Hanssoni sõnul kõvasti võidelda ja endast parim anda.

42. Tartu Maratoni võistluste direktor Indrek Kelk: „Õnneks olid nädalavahetusel külmakraadid ning saime raja hästi ette valmistada, et ka hilisemad finišeerijad saaksid heas jäljes sõita,“ rääkis Kelk. „Mul on hea meel, et uus nimi lisandus võitjate nimekirja ja tegelikult on mul hea meel ka selle üle, et ainuke kolmekordne Tartu Maratoni üldvõitja tiitel jäi eestlase Raul Olle kätte,“ lõpetas Kelk jutu meeleolukalt.

Vaata fotogaleriid stardipaigast:
Vaata galeriid rajalt:
Vaata fotogaleriid finišist