Kristjan Kanguri koduklubi Siena Montepaschi kohtub veerandfinaalis Reggio Emilia Trenkwalderiga (reedel kell 21.30) ja Janar Taltsi tööandja Varese Cimberio läheb esimeses ringis kokku koduväljaku eelist omava Milano EA7 Emporio Armaniga (neljapäeval kell 21.30). Siena ja Varese võivad omavahel vastamisi minna vaid juhul kui mõlemad jõuavad finaali.

Kristjan Kanguri sõnul oodatakse Sienas meeskonnalt karika võitmist. Mis siis, et teisipäevasel treeningul osales vaid 7 esindusrivistuse mängijat, ülejäänud jäid vigastustega kõrvale. Probleemsed mehed on hetkel Tomas Ress, Benjamin Ortner, kapten Marco Carraretto ja Luca Lechthaler. "Eesmärk on tõesti karikavõit, aga meid ei peeta peafavoriitideks," sõnas Kangur telefonivestluses. "Milano on viimasel ajal edukalt mänginud ning kuna karikaturniir toimub nende kodusaalis, siis pigem eeldatakse Milano võitu. Usun, et kõik klubid on karikamängudeks hästi valmis ning lihtsalt ei anta midagi. Ei imestaks ka selle üle kui Varese suudab kohe esimeses mängus Milanot üllatada. Varesel on kõik põhimehed rivis tagasi ja kui neil satub olema hea päev, siis võivad nad ükskõik, millist meeskonda võita. Tegu on ikkagi Itaalia meistrivõistluste liidriga," tunnustas Kangur hea sõbra Janar Taltsi koduklubi selle hooaja tegemisi.

Kanguri hinnangul Siena esimene vastane, vastupidiselt Taltsi klubile, hirmkõva pole. „Reggio Emilia tõusis sel hooajal alles meistrisarja tagasi ning nad on oma tasemelt heal juhul Itaalia liiga keskmikud, mitte enamat. See mäng tuleb igal juhul ära võtta, olenemata meie koosseisust,“ toonitas Siena üks põhijõude. Meistrivõistluste raames on Siena ja Reggio Emilia sel hooajal juba kahel korral kohtunud ning Itaalia meisterklubi võitis mõlemad mängud - võõrsil 61:56 ja kodus 64:49. „Kui jõuame poolfinaali, siis see võib olla juba ettearvamatu mäng. Nii Sassarile kui Brindisile me võõrsil kaotasime ning Sassari Banco di Sardegna meeskonnale eriti suurelt 66:96. Meie eeliseks on ehk see, et nüüd peavad kõik tegema ettevalmistuse konkreetseks mänguks väga kiirelt. Arvestades Siena tihedat kalendrit, siis meil nii-öelda kiirustades kõik toimibki, vaid Itaalia liigat mängivad meeskonnad saavad reeglina konkreetseks kohtumiseks valmistuda nädal aega. See on väga suur vahe ja usun, et pika ettevalmistuse puudumine võib mõne meeskonna esitusi pärssida küll.“

Enda seisundi kohta lausus Kangur, et väsimus on peal, aga tuleb hakkama saada. „Ega mängud ja treeningud nii väga tapagi, kõige raskem on pidev reisimine. On nädalaid, kus oleme 6 päeva kodust ära. See kurnab palju rohkem kui arvatakse. 25-30 minutit mängus rabada on oluliselt lihtsam. Tervise kohapealt ühtegi häirivat faktorit hetkel esile tuua ei oska, selles plaanis on hästi,“ oli Kangur enda seisundiga üldjoontes rahul.

Itaalia korvpalli karikavõistluste ajakava (Eesti aja järgi):

Veerandfinaalid

7. veebruar
Cantu Chebolleta – Rooma ACEA 18.45
Varese Cimberio – Milano EA7 Emporio Armani 21.30
8. veebruar
Sassari Banco di Sardegna – Brindisi Enel 18.45
Siena Montepaschi – Reggio Emilia Trenkwalder 21.30

Poolfinaalid 9. veebruaril (algusega kell 18.45 ja 21.30) ning finaal 10. veebruaril kell 19.00.