"Eestlasena tunnen pettumust ja isegi häbi, et autospordiliidu presidendiks püütakse seada välismaalast. Tahan väga loota ja uskuda, et ka Eestis leidub inimesi, kes suudavad Eesti autosporti suunata ja me ei pea usaldama juhtimist välismaalasele, kes meie asjadest midagi ei tea," ütles Märtin Autolehele, kritiseerides seal ka praegust juhatust. "Kui varem valitses EALi juhatuses huvipuudus, siis praegu on liiga paljudel oma huvid. Tulemus jäi aga samaks, Eesti autosport ei liigu edasi."

Toivo Asmer vastas Delfi vahendusel: "Märtin oli isegi eelmise suveni juhatuse liige, aga lahkus kahjuks kohe esimesel raskel hetkel. Oleksime võinud terve juhatusega tagasi astuda ja käed üles tõsta, aga me ei teinud seda. Mina arvan, et Vatanen on kordades parem kui ükskõik milline teine võimalik kandidaat Eestis, kelle ring võiks olla nelja-viieliikmeline. Süüdistusi on lihtne loopida, aga toogu siis välja, mis meil Eestis halvasti on."

Asmer märkis, et Vataneni kandidatuuri esitamine ei ole ainult ühe-kahe mehe uitmõte, vaid seda toetab kogu juhatus ning temale teadaolevalt on soomlase poolt ka 99 protsenti üldkogust ehk Eesti autospordiliidu klubidest.

Asmeri sõnul on Vatanenist paremat diplomaati raske leida. "Toon näite sellelt samalt pressikonverentsilt, kus Vataneni tutvustati. Tema oli see vend, kes võttis ukse peal iga fotograafi ja ajakirjaniku kättpidi vastu, sest teda huvitab kõikide vaimne toetus. Ükskõik, olgu see kojamees või peaminister, ta käitub kõigiga samamoodi. Tal on kogenud poliitikuna suurepärane diplomaatiline kogemus ning ma ei tea kedagi teist, kelle abiga meie sõna rahvusvahelisel tasemel veel suuremat kaalu omaks," lisas ta.

Ka Märtinile endale tehti ettepanek presidendiks kandideerida, kuid endine ralliäss otsustas pakkumisest loobuda. "Võib-olla tegigi õigesti, sest üldkoosolekul on õigus alati president maha võtta, kui teenetekaart piisavalt esinduslik ei ole. Võib-olla ta sellepärast loobuski, et see on üsna suur vastutus ning nõuab ka reaalseid tegusid. Olen kindel, et Vatanen kogenud poliitikuna ka midagi korda saadab. Kindlasti soovib ta ennast tõestada, sest teab ju temagi, et vastasel juhul me võtame ta maha," rääkis Asmer ning võrdles Märtini käitumist rusikate vehkimisega pärast kaklust.

"Kritiseerida on ju hea, aga ärme kritiseeri enne, kui pole teda tegutsemas näinud. See on umbes selline jutt, et "küll ma oleks talle peksa andnud, kui kätte oleks saanud." Isiklikult pole mul Märtini vastu midagi. Ta oli väga kõva rallimees. Aga tema väljaütlemiste suhtes olen ma küll kriitiline."