Kui jalgrattaportaal Cyclingnews küsis ameeriklaselt, kas ta löödi terve spordiala eest risti, vastas Armstrong: "Jah, ma arvan küll nii. Samas ma mõistan, miks seda tehti. Kuidas külvad, nõnda lõikad."

"Minu põlvkond ei ole mingi erand, kõik põlvkonnad on dopingut kasutanud. Kogu aeg on sportlased eeliseid otsinud," rääkis Armstrong eksklusiivintervjuus. "Ühe mehe ja tema meeskonna ristilöömine ei ole aga mingiks lahenduseks."

Armstrongi sõnul on üheks põhjuseks, miks jalgrattaspordis on niivõrd palju dopingut, et tegemist on ränkraske alaga. Tema kinnitusel on velotuurid UCI poolt nii kurnavaks muudetud aga just selleks, et reklaamiostjate raha jalgrattasporti meelitada.

UCI presidendi Pat McQuaidi kohta teatas ameeriklane otsekoheselt: "Pat on lihtsalt truu CYA ("Cover your ass" ehk "Kaitse oma nahka" - toim.) režiimi esindaja. Täiesti haletusväärne!"

"Ütlesin talle mõni aeg tagasi, et sa pead järsult ja otsusekindlalt tegutsema. Vaid ülemaailmne TRC (Tõe- ja lepituskomitee) on jalgrattaspordi jaoks parimaks lahenduseks. Ta ei tahtnud sellest mõttest midagi kuulda," rääkis Armstrong.