Biscayne'i lahel saatsid sportlasi sarnaselt avapäevaga päikesepaiste ning keerutav, kiirusega vahemikus 4-8 m/s puhunud tuul. Plaanijärgselt peeti taas kaks võistlussõitu, mis meie purjetajatele üldjoontes edukaks kujunesid.

Finn klassis võistlev Lauri Väinsalu (ROPK) tegi päeva avasõidus ülihea soorituse, hoides õnnestunud stardi järel pikalt liidripositsiooni ning jäädes lõppkokkuvõttes alla vaid USA sportlasele Caleb Paine'ile. „Kui esimeses sõidus oli võit lõpuni välja väga lähedal, siis teise sõidu start ei olnud paraku piisavalt tugev, et algusest peale nobedalt esimestega rinda hakata pistma. Allatuules tehtud kiire sõit aga lubas siiski finišeerida korraliku 7. kohaga. Tänane päev andis mulle palju vajalikku enesekindlust, kuid kuna punktivahed on väga tihedad, kujunevad järgmised võistluspäevad ilmselt üsna pingeliseks ja põnevaks,“ sõnas Väinsalu kokkuvõtteks.

Esikohal püsib Finnil 28 mehe konkurentsis Caleb Paine USA-st.

Regati kestel viiakse Finn klassis läbi kümnest sõidust koosnev avaseeria. Sellele järgneb laupäeval üks, topeltpunktid andev medalisõit, kuhu pääseb kümme paremat.

Laser Standardil lisas Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) oma tulemusseeriasse 12. ja 8. finišikoha ning on 70 mehe hulgas hoidmas hetkel 16. asetust. „MK etapi eel olin ligi 4 kuud paadist eemal ja see annab pidevalt treeninglaagrites viibinud konkurentidega võisteldes üsna teravalt tunda. Üldiselt olen aga oma sooritusega enam-vähem rahul ning püüan homme end veelgi koguda, et finaalis, kuhu eelsõitude punktid kaasa ei tule, uuesti tugevamalt alustada,“ sõnas Rammo.

Laseril on liidrikohale tõusnud brasiillane Bruno Fontes.

Laser klassi kvalifikatsiooniseeria koosneb kuuest sõidust. Järgnevasse kuld- ja hõbegrupi sõitude seeriasse võetakse kaasa kvalifikatsiooniseeria lõppkoht. Kuld- ja hõbegrupi seeria sisaldab viite võistlussõitu, millest üks kuulub mahaarvamisele. Regati kolmas etapp moodustub medalisõitude seeriast, kusjuures sinna võetakse kaasa kuldgrupi seeria punktid. Medalisõitude seerias on kolm sõitu ning need annavad sportlastele topeltpunktid.

Miami MK etapi kodulehekülg ja tulemused: http://mocr.ussailing.org/

Purjetamise maailma karikas koosneb neljast etapist. Sarja avaregatt peeti 2.-8. detsembril Austraalias Melbourne'is. 26. jaanuarist 2. veebruarini vältavale Miami etapile järgneb 30. märtsist 6. aprillini Hispaanias Palmal peetav võistlus. Sari lõppeb Prantsusmaal Hyeres'is 20.-27. aprillil toimuva regatiga.