Keskmaajooksja Fatima Yvelain'i uskumatu seletus
Prantsusmaa keskmaajooksjal juhtus karjääri jooksul kummalisi kokkupuuteid dopinguga mitmel korral. 2012. aastal jäi ta pärast Perpignan'i poolmaratoni vahele EPO kasutamisega. Naine vabandas selle välja meditsiiniliselt reostunud vihmaga! Jooksu ajal sadas tugevalt ning maas olnud meditsiinilised ained segunesid veega, mis väidetavalt tema pükstesse imbusid. Uriiniproovi andes sattus seega aine ka dopinguproovi. Naine sai siiski kahe-aastase keelu.

Probleem toiduga
Steroidide peal liha
Rattur Alberto Contador, Pekingi OMi kuld judos Tong Wen, tennisist Petr Korda ning Adrie van der Poel - kõik süüdistasid positiivses dopinguproovis liha sees sisaldunud steroide.
Magustoit
1984. aasta kuldmedalist Alexi Grewal ning Kiwi triatleet Graham O'Grady- positiivse dopinguproovi põhjus peitus mooniseemneid sisaldanud muffinites. Grewal sai kolmekuulise võistluskeelu (karjääri lõpus tunnistas dopingu kasutamist), O'Grady pääses.

Londoni OMi judo 7. mees Nick Delpopolo (kuni 73kg) - uriiniproovis sisaldus marihuaanat. Sportlane helistas kõik tuttavad läbi ja selgus, et oli mõni aeg tagasi ühe sugulase juures enda teadmata marihuaanat sisaldanud kanepikooki söönud.

Itaalia rattur Gilberto Simoni - mehe kehast leiti kahel korral kokaiini. 2002. aastal oli põhjuseks hambaarsti juures saadud lokaalne anesteetikum. Kuu hiljem pärast Giro d'Italiat oli põhjuseks Peruus käinud tädilt saadud köhakommid, mis kokaiini sisaldasid. Politsei uurimisel selgus, et kommides oligi keelatud ainet. Mees pääses mõlemal korral keelust.

Kurjad uurimisagentuurid
Kõrgushüppe maailmarekordimees Javier Sotomayor - 1999. aasta Pan-Ameerika mängudel leiti mehe kehast kokaiini. Kuuba riik ja Fidel Castro astusid mehe kaitseks välja, süüdistades USA keskluureagentuuri või Castro-vastast maffiat kergejõustiklase kehasse kokaiini paigutamises. Sotomayori kahe-aastast võistluskeeldu vähendati poole võrra.

Hiljem jäi Sotomayor vahele nandrolooni kasutamisega. Mees eitas kõiki süüdistusi. Maailmarekord püsib siiski tänaseni.

Kaksik, keda kunagi polnud
Teadlaste sõnul tervelt 20-30 protsenti naistest, kes jäävad esialgu rasedaks kaksikutega, lõpetavad ühe lapse sünnitamisega. Seda seetõttu, et üks laps "tarbib" raseduse esimestel nädalatel teise ära.

2004. aastal jäi rattur Tyler Hamilton vahele, kui tema kehast leiti kaks erinevat veretüüpi ning mees sai süüdistuse vereülekande tegemises. Ja kuigi mõne teadlase uuringute tulemustel tunnistas dopingupaneel, et selline asi on võimalik, kuid vähetõenäoline, oli Hamilton varasemalt vereülekannete kasutamise üles tunnistanud. "Tegin vereülekandeid, kuid mitte kunagi kellegi teise verega," lausus mees ise.

Saatuslik suudlus
Prantsusmaa tenniseäss Richard Gasquet' kehast leiti 2009. aastal Miami Mastersi tenniseturniiril kokaiini. Mees sai kohe kahe-aastase keelu, kuid kaebas selle edasi, selgitades, et oli päev varem ööklubis suudelnud naisega, kes oli kokaiini tarbinud. Dopingupaneel võttis meest kuulda, kuna veres olnud kokaiinisisaldus oli minimaalne.

Erinevad seksiprobleemid
Barcelona 20km käimise kuld Daniel Plaza - jäi nandrolooniga vahele Atlanta OMil 1996. Mees vabandas ennast välja - põhjuseks suuseksi tegemine oma rasedale naisele.

Piljardiäss Junsuke Inoue - jäi vahele metüültestosterooni kasutamisega. Oma sõnul oli põhjuseks seksuaalset sooritust tõstvad ained.

Ateena OMi 400m kuld LaShawn Merritt - samuti kõrge testosteroonitase. Põhjuseks peenisepikenduseks mõeldud pillid ExtenZe. Merrit sai siiski 21-kuulise keelu.

USA sprinter Dennis Mitchell - 1998. aastal väitis mees, et oli proovipäeval seksinud naisega neli korda, mistõttu tema testosteroonitase oli liiga kõrge. Eksperdid kinnitasid, et seks tõstab testosterooni taset, kuid mitte nii palju, kui Mitchelli kehast leiti.