Belglasest tohtri Geert Leindersi nime mainimine võib lõkkele puhuda uue raputava skandaali. Varasemalt USA Antidopingu Agentuuri (USADA) raportis Levi Leipheimeri (Rabobankis 2002-2004) ülestunnistustest läbi jooksnud Leinders toimetas aastatel 2011 ja 2012 rattamaailma superklubiks tõusnud Sky Procycling juures. Küll vabakutselisena, kuid selgelt ühe tiimi inimesena. Lance Armstrongi kohta käiva USADA raporti avaldamise järel Sky meeskond Leindersiga koostöö lõpetas, ent aina teravamalt kerkib üles küsimus: "Miks sellise renomeega arst endale palgati?".

On see juhus, et dopingu tarvitamise praktikaga varasemalt lähedalt kokku puutunud Leinders sattus tiimi, mis tegi kahe aastaga tulemustes meeletu tõusu. Tänavusel Tour de France´il ei ruulinud mitte ainult võitja Bradley Wiggins, vaid kogu Sky meeskond. Siinkohal on muidugi paslik meelde tuletada ütlust - tonti ei maksa näha seal, kus seda pole. Aga ikkagi. Kui sellised seosed hakkavad välja tulema, siis kahtluseuss üha kasvab.

Lisaks kõigele alustas Belgia Jalgratturite Liit doktor Geert Leindersi varasema tegutsemise suhtes juurdlust. Rabobankis toimetas ta aastatel 1996-2009 ning mitmete ülestunnistuste kohaselt toimis meeskonnas teadlik ja organiseeritud dopingu tarvitamine aastatel 1996-2007, kuni Michael Rasmusseni dopinguskandaalini Tour de France´il. Siis toimus tiimis juhtkonna vahetus ning väidetavalt kadus ka dopingukultuur.