Autospordi liidu juhatuse liige Toivo Asmer rääkis Delfile, et alaliit on teinud Vatanenile ettepaneku presidendiks kandideerida ja homme arutatakse seda juhatuse koosolekul.

"Ta ei ole meile veel 100% nõusolekut andnud, et kandideerib. Oleme teinud talle vastavasisulise ettepaneku. Ta tuleb, et arutada, mida see ettepanek endast täpselt kujutab," sõnas Asmer.

Autoliit on Vataneni kandideerimist arutanud oma liikmesklubidega. Asmer tunnistab, et sellele ideele on ka vastaseid:  "Osad küsivad, mida see meile annab? Kas me siis Eestist ei leia ühtegi inimest?"

"Neile noortele, kes pürgivad maailma absoluutsesse tippu, on kindlasti kasulik, kui selline mees nagu Vatanen on nende selja taga ja ütleb oma sõna. Kui ülevalt tuleb abi ja meie tipud lähevad maailma, siis elavneb ka kohalik autosport," toob Asmer välja kasu kohalikele klubidele.

"Kindlasti ei ole presidendi ülesanne kellelegi raha otsida. Selleks on alaliidul juhatus ja tegevaparaat. Presidendi ülesanne on kõrgemates sfäärides lobitöö tegemine. Teadvustamine, et Eesti on olemas, et Eesti on tehnikaspordi riik."

Asmer loodab, et Vataneni kogemustega mees oskab eestlastele ka head nõu anda, millele keskenduda ja mida paremini teha. "Vatanen on palju Eestis käinud. Ta on meie läbiviidavaid võistlusi vaadanud. Tal on teatavas osas ülevaade olemas, mis Eestis toimub. Me loodame, et Vatanen tuleb ja ütleb, mida me siin peaksime paremini tegema. Me võime arvata, et kõik on hästi, aga vahest ei ole. Tema kogemustega mees saab seda öelda," sõnas Asmer.

"Sellist pretsedenti pole olnud, et alaliitu juhiks välismaalane. Kindlasti on sellel ka omad miinused, kuid me loodame, et plussid kaaluvad need üle. Ma usun, et kui ta otsustab tulla, siis ta tahab kõva spordimehena ka midagi ära teha, et pärast oleks midagi ette näidata."

Autospordi liidu president valitakse kevadisel üldkogul. Alaliidu juhatus ja Vatanen annavad homme keskpäeval soomlase presidendiks pürgimise teemal pressikonverentsi.