Seega toimus etapp täies mahus ja osalejaid oli hooaja esimesel talikrossil pea 100.

Klassid MX1, MX2 ja MX2 jun startisid üheskoos. Mõlema sõidu võidud sai MX1 klassis sõitev Heido Havam (KTM, AKR KTM Racing), kellele kuulus MX1 klassi etapivõit. Mõlemas sõidus lõpetas Havami järel Indrek Mägi (Kawasaki, Saku MK), kes oli teine ka MX1 arvestuses. MX1 klassi kolmas koht kuulus Mulgi Talv 2013 talikrossil Andero Lusbole (Suzuki, Kagu MK), kes oli mõlemas sõidus oma klassi kolmas.

Vaata Heido Havami videointervjuud SIIT!

MX2 klassis käis võitlus Rannar Uusna (Husaberg, KTM Racing Team) ja Rain Kochi (Yamaha, Jakoch Racing) vahel. Avasõidus oli kiireim Uusna, teises aga suutis tagant tulnud ja esimest aastat MX2 klassi rattaga sõitev Koch Uusnat edestada ja nii talle esimese etapi võit Uusna ja Henri Airichi (Kawasaki, Motodepoo Team Green) ees.

MX2 jun arvestuses sai võidu sellel aastal sellesse klassi tulnud Claudius Roosma (Yamaha, Yamamoto RC), kes edestas etapi kokkuvõttes Eero Madissoni (KTM) ja Priit Bienet (Husaberg, Red Moto Honda Racing).

Avasõidus oli mitmeid kukkumisi, ühes neist sai tõsisemalt kannatada Elari Talu, kes peab nüüd luumurdude tõttu mõneks ajaks krossist eemale jääma. Soovime head paranemist!

Mini MX klassis said Eesti meistrisarja esimesel etapil esikoha mõlemad sõidud võitnud Marko Lepik (Pitpro, Mini RC), teine oli Mati Tagapere (Pitpro, Mini RC), kes sai teised kohad mõlemast sõidust. Kolmanda koha punktid sai Tanel Turro (Bucci Moto, Mini RC), kes oli mõlemas sõidus kolmas. Oma esimesi talikrossi meistrisarja punkte asusid püüdma ka külgvankrid, kahe sõidu kokkuvõttes olid parimad Urmas Sugasepp ja Keit Kivaste (AYR-KTM, Sõmerpalu MK), kelle kohad sõitudes olid esimene ja kolmas. Teise koha teenisid välja Mait Maltsar ja Kalmer Holm (AYR-KTM, AYR Racing Team), kolmas koht aga kuulus Tanel Reesnale ja Ivars Skultansile (AYR-KTM, Redmoto Honda Racing).

85 cc klassis oli Mulgi Talv Eesti noorte meistrivõistluste esimeseks etapiks talikrossis. Etapivõidu sai Rait Kaimer (KTM, Saku MK), kes võitis mõlemad sõidud. Don-Eric Laane (KTM, Red Moto Honda Racing) oli mõlemas sõidus teine ja ka kokkuvõttes kuulus talle teine koht. Hans Priidel (Yamaha, Yamamoto RC) tõi avaetapilt ära kolmanda koha punktid, olles sõitudes kolmas ja neljas.

Seeniorite klassis jagati Eesti karikavõistluste punkte, etapil oli parim Jüri Makarov (Honda, Pärnu MC), teine Rene Jõgimaa (Honda, Red Moto Honda Racing) ja kolmas Enno Lustus (KTM, Türi AMK).

Klassidele MX B, MX C, MX D ja Mini MX Hobby oli Mulgi Talv Eesti Harrastajate karikavõistluste esimeseks etapiks ja järgnevalt esikolmikud klasside kaupa

MX B

1. Marko Heinamäe (Honda, Viljandi VMK)
2. Brait Auspere (Honda, Redmoto Honda Racing)
3. Roy Puuström (Honda, Redmoto Honda Racing)

MX C

1. Riido Riiet
2. Mihkel Reino (Suzuki)
3. Kristo Koppel (Yamaha, Kahro Racing)

MX D

1. Siim Rotmeister (Honda, Pärnu MC)
2. Carl-Mattias Räägel (Yamaha, Motoklubi K & K)
3. Urmet Peterson (Honda, Viljandi VMK)

Mini MX Hobby

1. Kauri Raba (Pitpro, Viljandi VMK)
2. Anar Allas (Pitpro)
3. Alo Sepp (Pitpro, Viljandi VMK)

Järgmine talikrossi Eesti meistri- ja kariksarja etapp sõidetakse 26. jaanuaril Kose krossirajal.