Kaklus algas teisel kolmandikul Kanada 4:2 eduseisus.

"Mõned üksikasjad sellest mängust on küll mälust kustutatud, sellest on ikkagi 26 aastat, kuid üldiselt jääb selline kaklus terveks eluks meelde," meenutas Medvedev, kirjutab rus.delfi. "Kanadaga hokilahingud olid alati väga pingelised ja jõulised. Tollel päeval, 4. jaanuaril 1987 algas aga esimene vastasseis vahetusmängijate pingilt, kust kanadalased viskasid meie suunas vett."

Kuna kakluses osalesid kõik mõlema meeskonna mängijad ning kohtumist ei suudetudki jätkata, võeti vastu haruldane otsus - mõlemad koondised diskvalifitseeriti turniirilt.

"Lahkusime jäält alles 20 minutit pärast kakluse algust, kui oli selge, et kohtumine jääb pooleli. Kõik mängijad said 18-kuulise võistluskeelu. Moskvasse saabudes saime kõvasti kritiseerida, et kuidas meie, komsomoli liikmed, võime endale lubada sellist häbiväärset käitumist," sõnas Medvedev.

Selles mälestusväärses mängus osalesid ka sellised tulevased hokitähed nagu Sergei Fedorov, Aleksandr Mogilnõi, Vladimir Konstantinov, Brendan Shanahan ja Theoren Fleury.

Vaata videot kaklusest: