"Lugesin esmaspäeval lehest, et mind valiti aasta sportlaseks Tartus. Uhke tunne on " sõnas varem parima noore sportlase tiitli teeninud Kalder. "Mulle ütles lehte lugenud äi, et olen parim naine. Peale puhkust jätkan taas treeninguid," märkis 2016. aasta Rio de Janeiro olümpia sihikule võtnud Treier.

Parimaks nooreks naissportlaseks hinnati vehkleja Erika Kirpu, kelle saavutused olid 3. koht Euroopa meistrivõistlustel ja U-23 EMil 4. koht naiskonnavõistluses ning juunioride individuaalse MK-etapi võit.

Parima noore meessportlase tiitli pälvis jõutõstja Alex Edward Raus, kes on juunioride Euroopa meister ja klassikalises jõutõstmises maailmarekordiomanik kükist tõusmises (325 kg).

Teist korda teenis aasta treeneri nimetuse veemotosportlaste treener Üllar Põvvat, kelle edukad hoolealused tõid tänavu tiitlivõistlustelt kuus medalit. Aasta võistkonnaks hinnati Pere Leiva (praegune BigBank) võrkpallimeeskond.

Aasta sportlaste tunnustamise üritusel anti üle ka Neinar Seli sihtkapitali stipendiumid, mille said parimad sportlased Grete Treier ja Sten Kalder, parima spordiveterani stipendiumi teenis kulturist Esta Pilt, kes tänavu tõi kodulinna hõbemedalid atletic fitnessis nii EM-lt kui ka MM-lt. Parima sportliku pere stipendiumi võttis vastu Tartu Suusaklubi suusatreeneri Allar Kivili ja aeroobikatreeneri Heleri Kivili pere koos poegade Ralfi ja Stefani ning tütre Gerdaga. Kõikide spordialade parimad said Tartu linnalt tänuüritusel samuti karikad.