Nõmme Kalju on iga aastaga üha tõsisemalt panustamas noortetöösse, tuues ametisse mitmeid jalgpallispetsialiste, tipptreenereid ning loonud ka uusi noortegruppe, tõustes nii kvantiteedilt kui ka kvaliteedilt paremuse poole. Kalju noortetöö on näitamas ka esimesi tulemusi, millest värskeim saavutus on Nõmme Kalju U-17 Eliitliiga võit.

“Otsustasin, et minu jaoks on kätte jõudnud aeg oma karjääris samm edasi teha. 18 Floras veedetud aastat on andnud mulle hulganisti kogemusi ja teadmisi ning vajan uut väljakutset. Tänaseks on Flora minevik ja tahan realiseerida Kaljus oma maksimaalse potentsiaali. Usun, et suudan veel rohkem saavutada,” põhjendas Tšilingarašvili oma liitumist Nõmme Kalju jalgpalliklubiga.

Tšilingarašvili on Eestis treeneritööd teinud juba 20 aastat, millest suurema osa veetis ta Flora süsteemis. Selle aja jooksul on Zaur andnud Meistriliigale ja Eesti koondisele palju tippjalgpallureid, Raio Piiroja, Joel Lindpere, Andrei Stepanov ning Hendrik Ojamaa on vaid mõned näited.

“Protsessi jälgimine alles käib ning peatselt olen saamas täispilti klubi senisest noortetööst. Hetkeseisuga võin öelda, et Kaljus on väga head treeningtingimused, head treenerid ning probleeme ei ole. Usun, et Nõmme Kalju on liikumas õiges suunas ning midagi kardinaalselt mul siin muuta vaja pole. Kaljus on mulle silma hakanud suurepärane kollektiiv, positiivsus, töötahe ja ambitsioonikus. Tahan sellele kooslusele juurde tuua oma energia ja professionaalsuse,” lisas ta.

“Zaurist saab Nõmme Kalju noorte peatreener, duubelmeeskonna ja U19 noorte peatreener. Tšilingarašvili põhi eesmärgiks Nõmme Kaljus saab olema värskelt U17 Eliitliiga võitnud noorte Kaljukate juhendamine Esiliigas ning noormängijate ettevalmistamine esindusmeeskonna jaoks. Lisaks hakkab ta tegelema 2001 aasta poistega ja noortetreenerite treeningmetoodikaga. Usun, et Zaur ja Kristen Viikmäe moodustavad hea tandemi, et Nõmme Kalju noortetöö uuele tasemele viia,” lisas klubi spordidirektor Sergei Terehhov.

“Nõmme Kaljus on palju talendikaid noormängijaid ning minu eesmärk on aidata neil tippu jõuda, et mängijad oleks piisavalt tasemel Kalju esindusmeeskonna jaoks ning ka välismaale siirdumiseks. Esimesi tulemusi võib näha juba arvatavasti 1-2 aastaga, kuid see on pikk protsess mis nõuab aega,” selgitas 47-aastane Gruusia päritolu treener.