Suurbritannia Antidopingu Agentuur on saanud otsese vihje, et Linda McCartney rattatiimis tarvitati klubijuhtide teadmisel dopingut, kirjutab The Times.

Aastatel 1998-2001 tegutsenud tiimis tegi mõnda aega kaasa ka Bradley Wiggins. Vihje keelatud ainete tarvitamise kohta andis endine tiimiliige Julian Clark. Lisaks talle on veel kaks endist meeskonnaliiget tunnistanud, et tiimis oli dopinguprogramm.

Ameerika ratturi Matt DeCanio sõnul teadsid kõik, et osad tiimiliikmetest kasutavad dopingut. "Ka klubijuhid teadsid seda. Kui keegi tahtis keelatud aineid pruukida, siis seda ei takistatud. Oma tööst keegi seetõttu ilma ei jäänud. Klubijuhid tegelikult tahtsidki palgata rattureid, kes oskasid iseseisvalt keelatud aineid tarvitada."

"Mulle saigi saatuslikuks, et ma ei kasutanud dopingut. Seetõttu jäin 2000. aasta Giro d’Italiast eemale," lisas meeskonda kuulunud ameeriklane.

Rattatiimi toetas Sir Paul McCartney eksnaise, 1998. aastal surnud Linda McCartney loodud taimetoitlastele suunatud firma.