August 1968. Kui raske oli pärast seda silma vaadata Tšehhoslovakkia mängijatele järgnevatel aastatel? Mis sest, et olime ka ise okupeeritud riigid.

Modja: (tõsinedes) Mäletan 1969. aasta Euroopa meistrivõistlusi Itaalias. Poolfinaalis kohtusime tšehhidega. Mu hea sõber oli Zednicek, kellega tutvusime juba 1964. aasta Euroopa juunioride meistrivõistlustel. Kui tahtsin teda enne mängu tervitada, vaatas ta mulle otsa ja ütles, et nad ei saa meiega suhelda.

Priit: Mul olid head suhted Mifkaga. Keegi tšehhidest ei surunud kätt.

Modja: (nukralt) Ütles, et ei saa mulle kätt anda. Aastaid hiljem kohtusime ja siis oli juba õnneks kõik teisiti.

Tomson: Nõukogude poliitika tekitas palju probleeme. Mäletad, kuidas loobuti Tokyo universiaadil osalemisest?

Palju poliitikast üldse N Liidu koondise laagrites räägiti?

Paulauskas: Eks tuli teada, kellele oma arvamust avaldada ja enamikku see ei huvitanudki. Üldiselt oli poliitikast rääkimine mõttetu. Kodudes aeti muidugi igasugust juttu. 1967. aasta maailmameistrivõistluste ajal kinnitasid välisleedulased mulle, et Leedu saab peagi vabaks. Tegelikult poliitikat meie jaoks ei eksisteerinud.

Modja jaoks oli ilmselt kõige "magusam võit" 1972. aasta Münchenis, Priidu jaoks 1967. aasta maailmameistritiitel Uruguais. Aga teised tiitlivõidud?

Modja: Üldiselt peetakse olümpiavõitu kõige suuremaks saavutuseks. Minu jaoks see ei ole nii. Pean olümpiavõitu Münchenis Euroopa ja maailmameistritiitlist vähem väärtuslikumaks Olümpial võitsime läbi ime. Kolm sekundit ja nii edasi. Pärast oli igasuguseid jutte. Neljas, Itaalias võidetud Euroopa meistritiitel on mulle kõige kallim.

Priit: Minu jaoks oli ilusaim võit maailmameistrivõistlustel Montevideos. See oli võimas! Euroopa tase oli siis üldiselt madal.

Modja: Gena Volnov ikka rääkis, et näe siin on mu neljas Euroopa meistrivõistluste kuldmedal, aga kus on teine ja viies...

Priit: Euroopa tase paranes, kui ilmus uus põlvkond. Jugoslaavia meeskond Koraciga oli hea. Mängisime nendega Mexicos poolfinaalis. Osasid kutsuti juba siis vanameesteks.

Modja: See oli tugev meeskond. Mäletad, kuidas meie enne 1968. aasta olümpiat valmistusime? Gomelski keskendas kõik treeningud nende vastu mängimisele.

(lõbusalt). Kõik lõbusamad lood juhtusid ikkagi teie juures Eestis. Pärast mängu käisin teil tihti ju külas. See oli lausa seadus! Kõige sagedamini Lepmetsa juures, sest tal oli saun ja oma maja.

Tomson: Aga me käisime ka sul külas ja ükskord oli sul autoga mingi probleem. Su suur fänn oli Kaunase viinavabriku direktor. Isegi autoklaasi puhastusvedeliku asemel kasutasid sa talvel puhast viina. Sealt me siis algatuseks võtsimegi.

Paulauskas: Ükskord te tõite mulle kingituseks saunaahju. Järgmine päev oli mäng. Siis te ütlesite, et küll Modja meile homme sauna kütab. Aga selle mängu tulemust ma ei mäleta!