Klitško-vendade mänedžer Bernd Bönte rääkis juturingis „Anstoß Hamburg“, et Wachi paremast poksikindast oli eemaldatud polsterdus. Seda märkas Vladimiri vanema venna Vitali poolt läbi viidud tehniline kontroll veel enne ringivõitlust. „Soov vastast tõsiselt vigastada on brutaalne ja meeletu,“ märkis Bönte.

Kui alguses otsustati avalikkust juhtumist mitte informeerida, siis peale seda, kui poolaka dopingukontrolli A-proov osutus positiivseks, toodi esile ka manipulatsioon poksikindaga.

Saksamaa profipoksijate liidu presidendi Thomas Pützi sõnade kohaselt leiti Wachi uriiniproovist anaboolsete steroidide kasutamise jälgi. Poolakas kaotas duelli Klitškole selgelt punktidega. Ja kuigi Vladimir Klitško tabas mitmeid kordi vastase pead, ei õnnestunud tal Wachi nokauti lüüa. "Me laseme ennast üllatada. Kui ka B-proov osutub positiivseks, siis saab Wach õigustatult võistluskeelu. Doping on absoluutne “no go”," ütles Bönte.

Vladimir Klitško tõi esile, et nüüd teda ei üllata enam, et Wach pidas vastu tema tugevatele löökidele. 32-aastane USAs elav poolakas pidas vastu kõik 12 raundi. See oli tema esimene kaotus peale 27 võitu.