Euroopa Komisjoni uusim algatus on „Quit Smoking with Barça” (quitsmokingwithbarca.eu). Ühisalgatuse keskmes on spetsiaalne tasuta veebivahend ja mobiilirakendus FCB iCoach, mis jagab individuaalseid nõuandeid ja toetust otse Barça mängijatelt, treeneritelt ja töötajatelt.

Toetudes edukale kampaaniale „Eks-suitsetajad on peatamatud” (exsmokers.eu) ja Barça miljonitele fännidele, aitab see enneolematu ühisettevõtmine veel paljudel Euroopa 140 miljonist suitsetajast suitsust lõplikult vabaneda.

Barcelona jalgpallitähtede üleskutset suitsetamisest loobuda vaata SIIT!

Algatuse „Quit Smoking with Barça” keskmeks on individuaalne tervisealane juhendusprogramm FCB iCoach. Pärast kasutajaks registreerimist vastab suitsetaja lühikesele küsimustikule, mis teeb kindlaks, millist juhendamist ta loobumiseks vajab. Nende vastuste põhjal saab kasutaja otse Barça mängijatelt, treeneritelt ja muudelt töötajatelt personaalseid nõuandeid, teavet ja motiveerivaid teateid. Nõuandjate hulka kuuluvad Carles Puyol, Andres Iniesta, Victor Valdes ja Xavi, lisaks ka klubi president Sandro Rosell, treener Tito Vilanova, Guilermo Amor ja teised klubi heaks töötavad asjatundjad.

Kampaania avapaugu tähistamiseks olid valitud 11 Barça fänni, kes said oma riigi esimeste esindajatena liituda FCB iCoachiga. Algatuse „Quit Smoking with Barça” 11 fänni olid Barça ja Bilbao vahelise mängu aukülalised ning kandsid väljakule kampaania lipu video saatel, mis kutsub Camp Nou staadionil viibivaid suitsetajaid kampaaniaga liituma.

„Quit Smoking with Barça” on FC Barcelona ja Euroopa Komisjoni ühine algatus võitlemaks suitsetamise ja tubakast tingitud välditavate surmajuhtumitega, mille arv Euroopas on igal aastal ligi 700 000. Toetudes Euroopa Komisjoni auhindadega pärjatud kampaaniale „Eks-suitsetajad on peatamatud” ja Barça teedrajavale algatusele „Sense Fum” (Suitsust vabaks), aitab kampaania Euroopa 28 miljonil 25–34aastasel suitsetajal oma kahjulikust harjumusest jäädavalt vabaneda ja saada peatamatuteks eks-suitsetajateks (www.quitsmokingwithbarca.eu).

iCoach (www.exsmokers.eu) on tasuta elektroonne tõenduspõhine tervisevahend, mis juba praegu aitab ligi 300 000 inimesel kõikjal Euroopas saavutada oma eesmärk suitsetamisest lõplikult vabaneda. iCoach on saadaval iPhone’i ja Androidi-põhiste seadmete rakendusena (www.exsmokers.eu/mobile).