"Ajakirjandusse paisatud Tallinna spordi- ja noorsooameti tänavuse aasta eelarvenumber 12,54 miljonit eurot tuli kokku koos lisaeelarvetega. Seal sees on ühekordsed toetused Tondi Tennisekeskusele ja Reval-Spordi ujulale. Esialgne eelarvenumber oli 9,74 miljonit eurot, mis on väiksem kui järgmiseks aastaks planeeritav summa 10,48 miljonit. Seega toimub eelarve kasv, mitte kahanemine, nagu on eksponeeritud," väitis Rein Ilves telefonivestluses.

"Ka spordi- ja huvialaringide toetusrahad peaks jääma samasse suurusjärku tänavuse aastaga. Pearahadeks on planeeritud 3,93 miljonit eurot ehk täpselt sama suur summa mis tänavu. Ühe lapse baasraha sõltub üldisest laste arvust, kuid see number saab olema üsna sarnane tänavuse aasta 165 euroga," kinnitas Ilves ja lisas: "Investeeringud Tondiraba jäähalli ehitusse ei tule spordi- ja noorsooameti eelarvest. Need rahad tulevad linna üldisest investeeringute eelarvest. Ma ise prognoosin, et hiljemalt 2014. aasta augustiks valmiva jäähalli maksumuseks saab olema 20-22 miljonit eurot. Kogu planeeritav kompleks koos olümpiaujula ja multifunktsionaalsete saalidega peaks eeldatavalt valmima 2017. aastaks ja võiks kogumaksumuses ulatuda 50 miljoni euroni."

Jäähallis saab olema 5000 istekohta, mis on minimaalne nõue 2015. aasta iluuisutamise juunioride maailmameistrivõistluste korraldamiseks. Tallinna linnapea Edgar Savisaar on ühtlasi Eesti Uisuliidu president.