Uue ringrajasõidukiga soovis BMW Motorsport tunnustada Zanardi suurepäraseid sportlikke saavutusi. Endine F1 piloot aastatel 1991-1994 ja 1999 võitis Londoni paraolümpial käte jõul edasiliikuval rattal (handbike) kaks kuldset- ja ühe hõbemedali.

Itaallane võitis 1997. ja 1998. aastal CART sarja, kuid tema come-back F1 ringradadele kujunes aasta hiljem Williamsi meeskonnas edutuks, sest ta ei teeninud kogu hooaja jooksul ainsatki punkti. Zanardi naasis CART sarja, kus elas 2001. aastal Saksamaal Lausitzringil üle ränga õnnetuse, mille tagajärel kaotas mõlemad jalad. Arstide sõnul oli piloot väga lähedal surmale, sest tema süda seiskus seitsmel korral.

Nüüd on üliõnnelik Zanardi ringrajal tagasi, sest baierlased projekteerisid uskumatu energiaga tema tarbeks uue kuldse masina. „Ma tunnen suurt rõõmu selle üle, et alustasime Alessandro Zanardiga põnevat seiklust,“ ütles BMW mootorispordidirektor Jens Marquardt. „Juba mitmeid aastaid on Alex meie mootorispordi-perekonna liige ja eeskuju. Sest kehalisest puudest hoolimata on ta jäänud optimistlikuks ja teeb oma tööd hästi.“

Ka jalutu piloot ise oli vaimustuses: „Olen üliõnnelik oma uue masina üle. Tänane päev on minu jaoks eriline, see jääb igavesti minu südamesse. Ma tänan BMWd, et nad andsid mulle sellise haruldase võimaluse. Olin üllatunud kui kiiresti insenerid ehitasid tavalise DTM sõiduki ümber vastavaks minu vajadustele,“ rääkis motospordist vaimustatud olümpiavõitja ajakirjanikele lisades: „Ma ei tea muidugi veel, kas suudan kõiki minule asetatud ootusi täita. Kuid ma tean ühte. Nähes seda kuldset autot tundsin ma, et BMW-perekond seisab minu taga ja et nad armastavad mind.”

Peale tänavuse hooaja sensatsioonilist võitu DTM-sarjas Hockenheimis, kus tšempioniks krooniti frankokanadalane Bruno Spengler, pühendasid BMW insenerid ennast täielikult Zanardi auto ehitamisele. Sõidukist eemaldati nii gaasi- kui siduripedaalid. Selleks, et Zanardi saaks oma parema jalaproteesiga pidurdada, viidi piduripedaal paremale. Kiirust sai itaallane lisada nüüd vasaku käega, parema käega vahetada käikusid. Mõlemad funktsioonid on kinnitatud rooli külge. Pneumaatilis-hüdrauliline sidur on omakorda asetatud lülituspuldile.

Zanardi jaoks ehitatud BMW annab lootust teistelegi puuetega inimestele. Kui testid mööduvad positiivselt, siis on tee võistlusteks lahti ka teistele motosportlastele. Kindlasti näeme me lähitulevikus ringrajavõistlusi paraolümpial.