Valga läks kiirelt 12:3 juhtima. Seejärel sai ka HITO oma mängu käima ning vahe hakkas tasapisi sulama. Veerandaja lõppedes oli ees siiski Valga 19:12. Teisel veerandil jõudis HITO kodupubliku toel viigini ning kuni poolaja viimaste minutiteni püsis seis tasavägine. Minut enne poolaja lõppu leidis Valga meeskond uue hoo ning poolaja lõppedes olid nad saanud 12-punktiga ette, seisuks 42:30. „Oli huvitav mäng. Poisid võitlesid lõpuni. Seekord oli Valga parem, aga üldiselt jäin rahule ka meie meeste mänguga. Kui suudaksime suuremaid mõõnu ära hoida, oleks mängupilt veelgi parem,“ sõnas Priit Sternhof.

Pärast riietusruumist naasmist jätkus kohtumine juba Valga/Maks & Mooritsa juhtimisel. Poolaja alguses kasvatas Valga meeskond oma eduseisu veelgi. HITO ei andnud alla ning võitles hingega kuni mängu lõpuni, jõudes neljanda veerandi alguses veel 7 punkti kaugusele. Enamaks polnud meistriliiga debütant seekord võimeline ning kohtumise lõppedes oli Valga edu 12-punktiline, seisuks 71:59. Valga võttis võidu jõuga: „Mäng nagu mäng ikka,“ rääkis Valga mänedžer Antti Vasar. „Võit on tähtis, ei loe paljuga võitsime. Uus treener tõi kaasa uue nägemuse, mis ei ole meeskonna jaoks lihtne. Vana süsteem lõhutakse ning hakatakse uut peale panema ning see võtab aega. Tänase võidu võtsime jõuga.“

Valga parimad olid Edgars Cunda 14, Raitis Grafs 12 ning Joonas Järvelainen 11 punktiga. KK HITO poolelt jõudis kahekohalise arvu punktideni vaid Sander Saare, kes viskas 13 punkti, andis 6 resultatiivset söötu ning võttis lauast 6 palli.