Dr. Steelhammer tegi saksa eduka poksitreeneriga koostööd 2004. aastani, seejärel vahetas ta mentorit. Vladimiri treeneriks sai tänavu oktoobris manala teele läinud Emanuel Steward. Noorem Klitško olevat keeranud Sdunekile selja, kuna too väitnud, et Vitali on kahest vennast parem poksija. Kumbki ei ole seda väidet avalikkuses kinnitanud.

Peale Stewardi surma on saanud spekulatsioonid mitmekordse tšempioni naasmisest oma vana meistritreeneri juurde uut tuult purjedesse. Veel enne tänast ringiduelli teatas Vladimir Klitško: „Fritz on minu endine treener, ma pean temast väga lugu. Oleme head sõbrad. Kuid selle kohta, mis puudutab meie ühist tulevikku, ei soovi ma praegu veel midagi öelda.”

Mida arvab aga Fritz Sdunek ise? Telekanalile RTL antud intervjuus toob Hamburgis elav idasakslane esile, et Emanuel Stewardi surm motiveerib Vladimir Klitškod veelgi energilisemalt poksima, ta soovib pühendada oma võidu kauaaegsele treenerile: “Tal on surmast juba kogemused, sest pidi võitlema ka pärast oma isa lahkumist. Seetõttu on ta mentaalselt väga tugev. Muidugi ei või Johnathon Banks Stewardit täielikult asendada, nad töötasid ju koos üheksa pikka aastat. Veel ei ole ka otsustatud, kas Banks võtab tulevikus treeneritöö oma õlgadele. Siinkohal on ennekõike küsimus tehnilis-taktikalistes ettevalmistuses ja strateegias. Arvan, et siinkohal saavad nad kahekesi hästi hakkama. Kuid Banks on ju ise veel aktiivne poksija, ta astub ringi nädal hiljem Atlantic Citys,”.

Küsimuse peale, kui ohtlik on Mariusz Wach Vladimirile, vastas Sdunek: "Arvan, et oma suurusega proovib poolakas tekitada probleeme. Kuid tema pikkust, 2.03 meetrit ei näe üldse kui mees võtab sisse poksimisasendi. Siis tundub ta väga väikesena, tal on ümmargune selg. Vladimir on palju kiirem ja plahvatuslikum. Kui ta leiab õige asendi ja õige distantsi, on tal võimalik vastane nokauteerida. Ma arvan, et rusikaduell lõpeb kas kuuendas või kaheksandas raundis.”

Fritz Sdunek ei soovinud kuulujutte oma tagasitulekust Vladimiri treeneriks kinnitada: "Ma ei soovi selle üle mõtteid mõlgutada. Kõigepealt on tähtis võita aktuaalne kindavõitlus. Kuid mitte kunagi ei peaks ütlema „mitte kunagi!““.