1986. aastast korraldatakse Tartus Virkuse mälestusvõistlust ühe tunni jooksus. 2007. aasta juulis tegi viimase kümnendi edukaim Eesti pikamaajooksja Pavel Loskutov Tartu Ülikooli staadionil peetud Virkuse mälestusvõistlusel katse alistada Virkuse tunnijooksu rekord. Loskutov sai tulemuse 19 294 meetrit ehk 593 meetrit vähem Virkuse rekordist.

1960. aastal Virkuse poolt joostud tunnijooksu Eesti rekord oli siis teisel kohal maailmas neljakordse olümpiavõitja tšehh Emil Zatopeki (1948, 1952) järel. Lembit Virkus oli treeningpartneriks ja konkurendiks oma eakaaslasele, legendaarsele jooksjale Hubert Pärnakivile (16. oktoober 1932 - 28. oktoober 1993).

Tartu jooksuveteranidide seas on kuus tuntud jooksusportlast, kel sünniaasta 1932. Elavate seast on lahkunud Lembit Virkus, Hubert Pärnakivi, Helmut Heido (Lembit Virkuse treener), Eino Kalmre ja Aigar Saliste. Virkuse sünniaastapäeval meenutas koos spordiveteranidega oma kunagist jooksukaaslast ja korterinaabrit pikamaaajooksja Rein Leinus, kes sai 80-seks tänavu 15. märtsil. "Ta oli heasüdamlik mees, keerulise elusaatusega varakult orvuks jäänu. Lembit oli sihikindel ja võidutahteline, tingimused olid tal sportimiseks tagasihoidlikud," möönis Leinus.

Virkuse sünniaastapäeva tähistamise Tamme staadioni puhkeruumis ja meenutuse tema kalmul Raadil korraldas spordiveteran, 5-kordne Eesti meister teatejooksus Lembit Pettai. Tema algatusel on tehtud ka bareljeef, millel koos Virkus ja Pärnakivi.