Vladimir, miks on laupäevane matš Teie jaoks eriline?
See duell saab olema tohult külgetõmbav. Ma poksin vastase vastu, kes ei ole oma karjääri jooksul kordagi kaotanud, kes on minust suurem ja raskem ning kelle tegevusraadius on palju laiem. Pealegi on see minu jaoks alates 2009. aastast esimene rusikaduell, mis ei leia aset staadionil, vaid hallis.
 
Kuid matš on Teie jaoks eriline kindlasti ka seetõttu, et äsja suri Teie kauaaegne treener Emanuel Steward. Kas olete oma mõtetes tema juures? (Tuntud poksitreener suri vähki 25. oktoobril).
Ettevalmistusi selleks rusikavõitluseks alustasin koos Emanuel Stewardiga. Nüüd kavatsen ma neid meistritiitleid, mida olen koos temaga kokku korjanud kaitsta. Seetõttu tulen ma ka poksima erilise kontsentratsiooniga. Mu vastane on tugev, ma ei soovi, et ta võtab minult ära minu võiduvööd.
 
Peale Stewardi surma valmistasite Te ennast ette Johnathon Banksiga. Kas ta on üldse võimeline Stewardit asendama?
Teda pole võimalik asendada. Emanuel Steward on Emanuel Steward. Ja Johnathon Banks on Johnathon Banks. Muidugi on asju, mida tema teeb teisiti. Kuid mu valik langes just temale. Johnathon ei ole kunagi töötanud treenerina, kuid ta tunneb mind juba üheksa aastat. Oleme koos teistekski võitlusteks valmistunud. Ta teab täpselt, mida tegema peab.

Marius Wach ei paista tundvat mingisugust austust Teie vastu. Kuidas Te ise hindate teda?
Küsimus ei ole austuses. Marius on valmis astuma minuga ringi, ta on võitlejatüüp, kes soovib saada maailmameistriks. Seetõttu tuleb ta ka andma endast ringis parimat.

Kas tal on üldse Teie vastu šansse?
Igal poksijal on šanssid. Küsimus on pigem selles, kas maailmameister annab talle võimaluse neid šansse ära kasutada.
 
Te ise olete olnud kaheksa aastat võitmatu? Kas Te tunnete ka ennast võitmatuna?
Ma tunnen ennast oma nahas hästi. Poksin, kuna tunnen sellest rõõmu. Ma armastan neid väljakutseid, mille ees ma alati seisan. Kuid pole sugugi kerge töö valmistada ennast võitlusteks ette. Minu terashaamer (Klitško võitlusnimi on dr. Stahlhammer) lendab ja seega lasen ma ka oma rusikatel Hamburgis lennata.  
 
Mis saab olema Teie võidu võtmeks?
Tahtejõud, mida mul on alati olnud.
 
Kas me näme nokauti?
Ma kasutan ära igat sekundit ja igat momenti selleks, et võita. Nokaudi kaudu saavutatud võit on alati parim.
 
Teie mänedžer Bernd Bönte pikendas äsja telekanal RTLiga lepingut järgmise viie kindaduelli ülekandmiseks...
Jah, ma tunnen rõõmu meie koostöö jätkumise üle, oleme ju viinud läbi koos juba 21 ringivõitlust ja oleme jäänud partnerlusega rahule. Seega, koostöö pikendamine oli nagu iseenesest mõistetav samm.