Ehkki võistlus oli Talvar Racingu sõitjatele eelkõige MK-finaali ettevalmistuseks, läks Portugalis hästi nii Aavo Talvaril kui ka venelasel Andrei Jatsenkol.

Klassi Rotax Max tänavune Eesti meister Aavo Talvar saavutas vihmasajus peetud eelsõidus ja poolfinaalis ülekaalukad esikohad. Finaalsõidu ajaks sadu lakkas ning ehkki Aavo asus algul juhtima, tuli lõpuks tunnistada ühe kohaliku võidusõitja nappi edu (kuna ametlikku infot laekus Portimãost väga visalt, jääme vähemalt esialgu täpsemad tulemused võlgu). Finišijoonel oli vahe vaid pool kardipikkust. "Puhas seadistuse värk, üks hammas tagumisel hammasrattal oleks võinud teistpidi tulemuse anda," kommenteeris tiimijuht Aimar Talvar. Vaatamata käestlibisenud võidule oli ta siiski rahul: "Esimest korda kahe aasta jooksul saime rahvusvahelisel võistlusel võimetekohase tulemuse kirja."

Rotax Junioris tegi head sõitu Venemaa tänavune meister Andrei Jatsenko. Erinevalt Aavost esines ta tõusvas joones: eelfinaali lõpetas viiendana ja finaalis parandas oma positsiooni veelgi, teenides lõpuks kolmanda koha karika.

Rotaxi maailmakarikavõistluste finaal toimub Portimãos 28. novembrist 1. detsembrini.