Oodatult kujunes üheks olulisemaks teemaks treenerite küsimus, millel peatuti kõige kauem. Kui Kallas näeb treenerite staatuse ja palgaküsimuse lahendusena eeskätt tugevate klubide teket, siis Seli loodab probleemi lahendada olümpiakomitee, omavalitsuste ja ministeeriumite vahelise parema koostööga.

"Minu lahendus treenerite probleemile on tugevad klubid. Spordiklubid peaksid natuke sarnanema varasematele spordikoolidele," rääkis Kallas. Tema sõnul oleks üheks lahenduseks ka regionaalse treenerite palgafondi moodustamine.

"Treenerite probleem on ja hetkel on see ülesanne kohalike omavalitsuste peal. Olümpiakomitee ning kultuuri- ja haridusministeerium peavad neile appi minema," leidis Seli. "Siin on väga palju ära teha, aga me vähemalt teame, mis suunas liikuda."

"Kui õpetajatelt nõutakse kõrgharidust, siis treeneritelt ei nõuta. Treenereid saavad oma 1. ja 2. kategooria ilma vastava hariduseta kätte," tõi Seli välja ühe vastuolu.

Kallase sõnul on kummaline, et seda küsimust pole pikka aega suudetud ära lahendada: "Ma olen ka ise ülikoolis viis aastat kehakultuuri õppinud, kuid mul ei ole mingit kategooriat. Ikka pean minema veel eraldi esimest kategooriat taotlema."

Suurem vaidlus tekkis meeste vahel EOK eelarvest rääkides. Kallas tahtis teada, kust Seli oma ühe eesmärgi, EOK eelarve kahekordistamise jaoks raha leiab. "Ma tahaksin näha Neinar Seli konkreetset programmi, kuidas ta seda teha kavatseb," teatas Kallas.

"Kui ma olin kergejõustikuliidu president, suurendasin alaliidu eelarvet 4 miljonilt (kroonilt) 23 miljonini," vastas Seli. "Praktika on tõe kriteerium."

Kallas uuris veel, miks Seli siiani pole eelarve teemaga EOK-s tegelenud. Seli vastas, et tal oli olümpiakomitees teised ülesanded: "EOK poliitika kujundab ikkagi president."

Kallase kriitika peale, et vastaskandidaat pole isegi oma programmi avaldanud, teatas Seli, et  avaldab selle teisipäeval ehk kaks päeva enne valimisi. "Rajasin oma taktika tugevale lõpuspurdile," kinnitas Seli.

Saate lõpus kritiseeris Kallas Selit, et ta pole siiani leidnud aega, et kaks kandidaati saaksid omavahel kohtuda. Tänase debati ajal istus Kallas Tallinnas Vikerraadio stuudis, samal ajal oli Seli Tartu stuudios.

Madis Kallas Vikerraadios:
Neinar Seli Tartu stuudios: