Messi suurim eeskuju on olnud mehe enda sõnul Pablo Aimar. Eriti põhjalikult jälgis maailma parim jalgpallur Aimari karjääri River Plate`is (1997-2000).

13-aastasena Barcelonasse tulles valdasid Messit erinevad emotsioonid: "See oli keeruline aeg, sest ma ei tundnud alguses siin kedagi. Samas oli nii suure klubiga liitumine väga meeldiv muidugi."

Messi sõnul on tema mängustiil olnud alati samasugune. "Olin ka väikse poisina teistest lühem ja pidin mängima omalaadse stiiliga, et väljakul hakkama saada. Mängustiili pole ma kunagi muutnud - see on minuga kaasas käinud."

Vahel on räägitud, et pisike argentiinlane elab kõvasti üle ka kaotatud mänge treeningutel ning peale kaotusi tasu temaga rääkima minna. "Kogu meie meeskond on häälestatud alati võitma ning ka treeningutel peetavad mängud üksteise vastu pole erandiks - tahame ka seal võita. Selline suhtumine, et alati peab andma endast parima ja mängima võidu nimel, tuleb kasuks ja aitab igaks mänguks valmis olla."

Meeskonnakaaslastest

Barcelona esindusmeeskonda pääses Messi 2004. aastal. "Kõige enam tahan tänada Decot, Ronaldinhot, Thiago Mottat ning Silvinhot, kes olid mulle algusaastatel suureks toeks."

"Iniesta ja Xavi on suurepärased mängijad. Nad oleks justkui tehtud samast materjalist, kuigi mingil määral on nad ka erinevad. Barcelonas ei ole liidreid, me oleme ühtne meeskond ja meil on kõigil oma ülesanne väljakul," ei kipu Messi enda osakaalu meeskonnas ülehindama.

Samuti ei arva 25-aastane Messi, et ta oleks kõigi aegade parim mängija või võrreldav Diego Maradona ning Pelega, kuigi üsna palju tema kohta nii on öeldud. "Selliseid tunnustusi on muidugi alati väga hea meel kuulda, aga ma arvan, et praegu on veel kindlasti liiga vara."

Perest

Kodumaal Argentinas viibides meeldib Messile üle kõige perega koos olla. "Jumaldan perekonna koosviibimisi, üritusi, kus paljud sugulased kokku tulevad."

Eile isaks saanud Messi laseb Thiagol (jah, pojal oli nimi juba enne sündimist olemas) oma otsused ise teha. "Ma ei sunni teda jalgpalli mängima. Eks ta ise vaatab ja otsustab, mida teha tahab."