Turniir kulmineerus finaaliga Viimsi kooli areenil, kus esindatud oli kõik, mis ühel noorteturniiri finaalmängul olla võiks: kaks parimat meeskonda ja kõrgetasemeline korvpall, häälekas publik ning tantsutüdrukud. Moskva, BS Trinta Korvpallikooli õpilased hoidsid küll kogu mängu vältel initsiatiivi, kuid DSN Riga poisid püsisid ohtlikus läheduses ning lõplikult sai kuldmedalite saatus selgeks alles mängu viimasel minutil. Lõppskoor märkis moskvalaste võitu 68:60.

Kolmanda koha mängus oli KK Viimsi ühendmeeskond üle KK Paulusest 61:43. Viimsi 2000 meeskond alistas 7.-8. koha mängus Kalev Viasati 49:32.

Viimsi Sügisturniir 2012 paremusjärjestus:

1. BS Trinta 1
2. DSN Riga
3. KK Viimsi United
4. KK Paulus
5. SK Reaal
6. Tapiolan Honka
7. KK Viimsi 2000
8. Kalev Viasat
9. Dinamo Moskva
10. BS Ogre
11. BS Trinta 2
12. St.Pet VO

Järjekorras kaheksandast Sügisturniirist võttis osa ühtekokku 12 võistkonda: 5 Eestist, 4 Venemaalt, 2 Lätist ja 1 Soomest. Kolmel päeval peeti 30 haaravat pallilahingut.

“Nagu igad olümpiamängud, oli ka see Sügisturniir parim, mis on olnud! Võin liialdamata öelda, et õnnestusime taas, ehk kõik külalised jäid turniiriga rahule. Paremini kui sõnad räägib meie kasuks fakt, et inimesed tahavad Viimsisse tulla. Oleme omandanud kvaliteedimärgi,” tähendas Sügisturniiri peakorraldaja Tanel Einaste, “Sportlikus mõttes ei saa turniir vajalikkuses kahelda, vaid sellised mängud viivadki poisse edasi. Tahaksin tänada kõiki külalisi, kolleege, toetajaid ja fänne , kes järjekordse Sügisturniiri õnnestumisesse oma panuse andsid. ”