Samas otsustasid mitmed paatkonnad merele mitte minna, kuna varustuse lõhkumise oht oli vägagi reaalne ning inimesi ja mateeriat peeti võidusõidust kallimaks. Ka sellisest suhtumisest tuleb aru saada, sest olud olid tõesti karmid. Nii uskumatu, kui see ka ei tundu, siis alati stabiilsel peakohtuniku kaatril oli seekord pea võimatu pardal püsida - sinine alus käitus kui pähklikooreke suurte lainemürakate vahel ning laeva sisemuses möllas justkui tsentrifuugis. Kõik lahtine lendas laiali, läks katki ja hävines ning senini kinnisteks peetud jupid muutsid asukohti. Harjumuspärast fotografeerimist ei olnud lihtsalt võimalik teha, kuna enese kinnihoidmisel ja stardiprotseduuride läbiviimisel läksid käiku kõik sõrmed, varbad ja muud haakimisvõtted - näppu, mis vajutaks pildimasina nupule ning silma, mis vaataks läbi objektiivi, polnud.

Esimese kahe grupi jahid purjetasid Pirita jõe suudmeala lähistelt Katariina kai toodrini, sealt ümber Kuulimuna poi ning edasi jõel asunud finishisse. Kolmandas grupis jäi võistlus osavõtjate puudusel ära ning ülejäänud kahe grupi purjekad suundusid stardist Katariina ka poile, võtsid seda rajatähist parema poordiga ning keerasid vöörid otse kodusadamale Pirital.

Esimeses grupis võitis täna Forte Jaak Jõgiga roolis, järgnesid Tiit Vihuli juhitud Olympic ning Premium, kus kapteniks on Priit Tammemägi. Teise grupi kiireim oli Red Hot Jaanus Hannese ja meeskonnaga, teiseks sõitis end Adele, kus rooli keerab Aleksandr Zolotov ning kolmanda koha hõivas sel nädalal Cherie, kus kapteniks Ivar Aru. Neljandas grupis oli tänase tormise ilmaga parim Jaan Tiidemann ja meeskond Blanca pardal, teiseks seilasid end Merikotka liikmed Oliver Haagmaga roolis ning kolmandale kohale platseerusid Leila liikmed Priit Põldmaa juhtimisel. Viiendas grupis võitis Folkboot Greta Mikk Kööseli juhtimisel, teiseks tuli Svea Hard Perkiga roolis ning kolmanda koha võitis Gunilla K. Kaarelsoni juhtimisel.

Selleks hooajaks on KJK-Garmin kolmapäevakud läbi saanud. Laupäeval toimub Kalev Jahtklubi Hooaja Lõpuvõistlus, mis on ühtlasi ka Seiko Cup 2012 karikasarja viimane etapp. Seejärel langetatakse klubi lipuväljakul selleks hooajaks ka klubi lipp ning tulebki paadid talvekorterisse pakkida ja kevadet ootama jääda. Pidulik Kalev Jahtklubi hooaja pidulik lõpetamine koos hooaja parimate autasustamisega ootab purjetajaid ees aga 30. novembril.

25. KJK-Garmin kolmapäevaku parimad gruppide kaupa:

I grupp (3 jahti)

1. EST 475 Forte – Jaak Jõgi

2. EST 463 Olympic – Tiit Vihul

3. EST 499 Premium – Priit Tammemägi

II grupp (6 jahti)

1. EST 453 Red Hot – Jaanus Hannes

2. EST 467 Adele – Aleksandr Zolotov

3. EST 633 Cherie – Ivar Aru

IV grupp (5 jahti)

1. EST 73 Blanca – Jaan Tiidemann

2. EST 200 Merikotkas – Oliver Haagma

3. EST 242 Leila – Priit Põldmaa

V grupp (6 jahti)

1. EST 5 Greta – Mikk Köösel

2. EST 23 Svea – Hard Perk

3. EST 25 Gunilla – K. Kaarelson

Täna selgusid ka pärast koond-punktisummast kolme halvima sõidu tulemuse mahaviset lõplikud seeriavõistluse jooksul kogutud punktid. Kui teisest neljanda grupini olid poodiumikohtade tulemused selged juba enne tänast sõitu, siis esimese grupi teise ja kolmanda koha saatus oli lahtine kuni tänase sõidu finishini. Enne tänast sõitu võrdse arvu punktidega, kuid parema esikohtade punktiskooriga teisel kohal olnud Olympicul tuli tänases sõidus tunnistada Forte tiimi paremust. Tänane esikoht tõstis Forte üldarvestuses teisele kohale, kuid Olympicu vaid kahepunktine napp vahe koondtulemuses andis neile väärika kolmanda koha ja lubab uueks hooajaks taas põnevat võistlust.

KJK-Garmin kolmapäevaregattide esikolmikud gruppide kaupa:

I grupp (hooajal osalenud 10 jahti)

1. EST 550 Amserv – Juss Ojala – 102 punkti

2. EST 475 Forte – Jaak Jõgi – 83 punkti

3. EST 463 Olympic – Tiit Vihul – 81 punkti

II grupp (hooajal osalenud 15 jahti)

1. EST 453 Brigitta-X – Aleksandr Karboinov – 201,5 punkti

2. EST 465 Jazz – Marten Loopere – 176 punkti

3. EST 462 Passione – Sven Heil – 173 punkti

III grupp (hooajal osalenud 10 jahti)

1. EST 324 Tessa – Alar Ivanson – 108 punkti

2. EST 353 Enel – Toomas Soots – 73 punkti

3. EST 337 Seabird – Toivo Roosma – 55 punkti

IV grupp (hooajal osalenud 13 jahti)

1. EST 242 Leila – Priit Põldmaa – 148 punkti

2. EST 751 Minni – Andres Aavik – 129 punkti

3. EST 95 Viru – Indrek Pikk – 113,5 punkti

V grupp (hooajal osalenud 19 jahti)

1. EST 23 Svea – Hard Perk – 111 punkti

2. EST 5 Greta – Mikk Köösel – 92 punkti

2. EST 292 Salme – Vallo Kalvik – 70 punkti