"2004. aasta Tour de France´i eelsel Criterium du Dauphine Libere velotuuril sõideti kuulsa Mont Ventoux otsa mäkke eraldistart. Armstrong startis vahetult minu ees ja ma sõitsin 2-minutilise vahe praktiliselt kinni. Olin hispaanlase Iban Mayo järel etapil teine," meenutas Hamilton ja lisas: "Sain hiljem teada, et ta helistas kohe pärast finišit ühele UCI kõrgele ametnikule ning kurtis ebanormaalse olukorra üle. Andes mõista, et etapi kaks kiiremat ei saa olla puhtad, sest nad sõidavad liiga kiiresti."

"Te peate nad vahele võtma," oli olnud Armstrongi sõnum.

"Mõned tunnid pärast etappi, hotellis massaži saades, tuli tiimi (Phonak) doktor minu juurde ja ütles ehmatanud olekuga, et UCI-st helistati ning nad tahavad pärast velotuuri lõppu minuga kohtuda. Tundsin hirmu, et kas tõesti on proovidega probleeme. Käisingi Šveitsis ja seal anti mulle piltlikult öeldes vastu näppe, aga positiivset dopinguproovi polnud. Vaibal käimine tundus ehmatamise taktikana ja see toimis. Minu hoogu oli vaja pidurdada ja see saavutati," pajatas Hamilton uskumatuna tunduvat korruptsioonijuhtumit.

"Mulle rääkis sellest sama aasta Tour de France´il Armstrongi toonane tiimikaaslane Floyd Landis. Ta oli väga närvis, sest kui Armstrong vestlusest teada saanuks, olnuks Landis väga halvas seisus. Kuuldud jutt rabas mind ja ma olin täiesti pöördes," kõneles Hamilton, kes oli Armstrongi tiimikaaslane US Postalis aastatel 1998-2001.

Rahvusvaheline Jalgratturite Liit (UCI) annab hinnangu Lance Armstrongi dopingusaaga kohta esmaspäeval Genfis toimuval pressikonverentsil. Ameerika Ühendriikide Antidopingu Agentuuri (USADA) raportit analüüsides on UCI-l võimalik süüdistuste ja määratud karistustega nõustuda või siis vastupidi kaevata USADA poolt vastu võetud otsused Spordiarbitraaži kohtusse.