“Ma alustasin projekti “Goal, beyond the borders” (tõlkes: Värav, väljaspool piire), mille raames soovin sel aastal toetada nägemispuudega inimesi. Seega ma annetan Eesti pimedatele mõeldud koolile Jaapanist toodud spetsiaalsed pallid, et kõik inimesed saaksid nautida jalgpalli – isegi, kui nad ei näe,” sõnas Kalju mängija Kalju kodulehe vahendusel. “Kokku olen ma Jaapanis annetanud juba kaheksa palli.”

Eestis õpetavad vaid nägemispuudega õpilasi kaks kooli: Tallinna Heleni kool ja Tartu Emajõe kool. Just nendele kahele õppeasutusele tõi jaapanlane, hüüdnimega Toshi oma kodumaalt kaks spetsiaalselt selleks mõeldud mänguvahendit, et ka nägemispuudega inimesed saaksid tunda rõõmu jalgpalli mängimisest. Pallide üleandmine toimub enne mängu.

Toshi sõnul on ta heategevusega juba pikemalt tegelenud: “Ma olen teinud ühiskondliku heategevust iga-aastaselt. Eelmisel aastal käisin Fukushimas, et annetada sealsetele tuumakatastroofi ohvriks langenud Jaapani lastele jõulukingitusi, mille hulgas oli ka Nõmme Kalju fänniatribuutikat. Kokku viisin üle 100 kingituse.”

Tagasihoidlik jaapanlane tõstab esile ka abilisi. “Aga ma ei suudaks ju kõike seda üksi ära teha. Mu fännid, toetajad ja sponsorid on mind seni aidanud. Eelmisel aastal Kuno (Tehva) ja Nõmme Kalju aitasid mind kingitustega ning lisaks kirjutasid Kalju mängijad oma autogramme pallidele. Lisaks olen abi saanud Jaapanist, kus inimesed aitavad mind mu projektiga,” oli pallur tänulik kõikidele, kes õla on kuidagiviisi alla pannud.