„Mitu aastat on juba jutt käinud, et võiks nendest meestest, kes on kunagi mänginud, satsi kokku panna,“ rääkis Pihlamägi. „Mina näiteks olen käsipalliga tegelenud alates teisest klassist, mitmed poisid on ala juurde jäänud, kuid paljud on teisi tegevusi leidnud,“ lisas 29-aastane Pihlamägi.

Lõppenud suvel tegi Lepp otsuse, et aitab jutust küll, nüüd on aeg tegutseda. Tuumik mõtles välja, kes sõpradest sooviks kaasa lüüa ning nii hakati mehi läbi helistama. Paljud vanad semud olid mõttega kohe nõus, sest kes kord sporti teinud, ei jää külmaks, kui tehakse ettepanek sõprade seltsis end liigutada.

„Trenni teeme kaks korda nädalas, lisaks siis mängud. Nimekirjas on meil 23 meest, vähemalt pooled on trennides alati kohal,“ lisas Pihlamägi.

Esimene kohtumine on juba ka peetud, möödunud kevadel esiliiga võitnud Viacon/Kehrale kaotati 22 : 28. „Esimeseks aastaks me endale mingit eesmärki ei seadnud, pigem vaatame, kuidas minema hakkab. See-eest on pikemas perspektiivis mõte praeguste meeste põhjalt kokku panna võistkond, kes suudaks konkurentsi pakkuda ka meistriliigas,“ selgitas Pihlamägi, lisades, et potentsiaali on, kasvõi juba seetõttu, et mitu meest mängis alles eelmisel hooajal kõrgeimas liigas.

Võistkonna peatreener Lillepea, kes on Eestis hinnatud kohtunik, võtab oma rolli tõsiselt. „Meil on hea meel, et Martin võttis ettepaneku vastu, kuid eks temal on ka tore sõpradega käsipalli mängida,“ naeris Pihlamägi.

Erinevalt varasematest aastatest on muutunud esiliiga süsteem. Kui varem järgnes põhiturniirile play-off, siis seekord selgitab meistri kaheringine turniir. Pihlamägi sõnul on selles omad plussid ja miinused.

„Ühelt poolt on igal mängul kaal, mehed võtavad tõsisemalt, kuid teisalt oleks päris huvitav olnud ka play-off´e mängida,“ lisas ta.

Kuid üks on kindel, kehv võistkond HC Tallinn ei ole, nii et esiotsa meeskonnad peavad end kõvasti kokku võtma, et uustulnuka vastu mitte häbisse jääda.