„Eesti Energia Tervisejooksu ja Tervisekõnni sarjas osales tänavu ligi 400 meeskonda, individuaalselt lõi kaasa üle 200 tervisesportlase. Osalejad läbisid kokku 134 055 kilomeetrit, mis on rohkem kui kolm tiiru ümber maakera ning enam kui mullu,“ sõnas Stamina Spordiklubi juht Urmo Raiend.

Eesti Energia juhatuse esimehe ning spordisõbra Sandor Liive sõnul ei tohiks terviseport olla miski, mida harrastada vaid paar korda aastas suurtel rahvajooksudel ning rohkem rõhku tuleb panna regulaarsusele. „Mul on hea meel, et jooksu ja kõnni sari on toonud terviseradadele aasta-aasta järel üha enam aktiivsust. Tervisespordisarjas ei loe kiirus, vaid see innustab osavõtjaid võimalikult palju osalema. Mida järjepidevamalt me sporti teeme, seda rohkem energiat ja tervist meil jätkub,“ kommenteerib Liive spordisarja olulisust.

Lisaks iganädalasele sportlikule pingutusele said sarjas osalejad võimaluse osaleda terviseuuringutes jooksusarja alguses ning selle lõppedes. Soovijatel mõõdeti vererõhku, rasvaprotsenti, kolesterooli ja veresuhkru näitajaid ning anti nõu, kuidas oma tervisekäitumist parandada.

Eesti Energia Tervisejooksu sarja lõpuüritus toimus 4. oktoobril Rock Cafes. Lõpetamisel tunnustati aktiivsemaid osalejaid. Liikumissarja parimatele tiimidele ja üksikosalejatele panid sarja toetajad välja väärtuslikud auhinnad, mis loositi parimale tiimile, parimatele mees-, nais- ja segatiimile ning parimatele üksikosalejatele. Tervisejooksu sarja parimaks tiimiks osutus segatiim „Imeline meie“ ja Tervisekõnni sarja võitis naistiim „Joosta ei jaksa“.

Mai algusest kuni septembri lõpuni toimus Eesti Energia Tervisejooksu ja Tervisekõnni sarja raames kokku 42 jooksu- ja kõnnietappi erinevatel terviseradadel Tallinnas ja selle lähistel asuvates metsades ning loodusparkides. Eesti Energia koostöös Swedbanki ja Merko Ehitusega on rajanud üle Eesti terviseradade võrgustikku, et tagada kõigile eestimaalastele aastaringne tasuta liikumisharrastuse võimalus looduses.

Tervisespordi sari on ellu kutsutud, et propageerida tervise eest hoolitsemist ning tutvustada terviseradade võimalusi.