Senise sportlaskarjääri jooksul on Erm võitnud maailmameistrivõistlustel hõbe- ja pronksmedali ning Euroopa meistrivõistlustel kolm hõbemedalit. Alates 2008. aastast on ta pea kõigil tiitlivõistlustel jõudnud vähemalt ühel distantsil esikümnesse.

Orienteerumismaailma erilise tunnustuse osaliseks sai Tõnis Erm 2011. aasta rattaorienteerumise maailmameistrivõistlustel, mil lõpetades sprindivõistluse medalikohaga ja märkas alles finišis täpsemalt kaarti uurides, et kaardil on kahe raja ristumine nii lähestikku (kaardil 1-2 mm), et kiirel sõidul ei olnud ta märganud, et need ei ühine korraks ja seega oli ta läbinud paarikümne meetrise ala, mis kaardil ei olnud tähistatud rattaorienteerumise raja sümboliga ja kus sõitmine oli keelatud. Samas oli maastikul selles kohas olemas eelmiste võistlejate poolt sissesõidetud "rada" (maapinnal oli näha rattajälgi), mistõttu ta seda "rada" ka kasutas.

Kohtunikud Tõnise eksimust ei märganud, aga ta ise tegi oma viga märgates sellekohase avalduse võistluse žüriile ja ta tulemus tühistati. Selle „Fair play“ teoga pälvis ta toona kogu orienteerumismaailma tähelepanu ja austuse.