13. oktoobril saab krossimaailma tippe koos meie sõitjatega näha Haaslava vallas, uuel Lange krossirajal, mis kuulub kindlasti Eesti parimate radade hulka.

Uue krossiraja ja motokompleksi kerkimine Haaslava valda elavdab kohalikku elu, pakkudes uusi treeningvõimalusi ja tuues valda ka juurde turiste.

Priit Lomp, Haaslava vallavanem: „Motosport on Eestile toonud palju kuulsust ja selleks, et see jätkuks ka tulevikus, on vajalik uute radade ja motokeskuste olemasolu. Lange motokompleks ja rada on kõrgel tasemel ja loodetavasti kasvab siit rajalt välja mitmeid krossisõitjaid, kes maailmas häid tulemusi näitavad. Haaslava vallas tegutsev Lennumuuseum ja uus motokompleks täiendavad teineteist ja annavad Haaslava vallale võimaluse ennast tutvustada kui tehnoloogia-ja
motosporditurismi sihtkohta.“

Lange krossiraja eestvedajaks ja loojaks on Lauri Roosiorg, kelle sõnul on raja loomisega tõsisemalt tegeletud eelmisest aastast. Tanel Leok ja sõbrad on esimeseks võistluseks uuel Lange krossirajal, mille loomisel on Lauri Roosioru sõnul arvesse võetud krossisõitjate vajadusi ja soove. Positiivne tagasiside on tulnud ja rada proovimas käinud krossisõitjatelt.

Ka sellel aastal kogub heategevuslik motokross Tanel Leok ja sõbrad raha läbi õnnetuse liikumispuude saanud lastele ja noortele, seda tehakse läbi sündmuse tulude ja taas on kavas oksjon, kus müügil hulgaliselt maailma tippkrossisõitjate ja mootorisportlaste varustust. Paljud esemed võivad saada ka selle omaniku autogrammi just sealsamas Lange krossirajal, kui kohale on oodata mitut maailma tippu kuuluvad krossimeest, kes tulevad ja aitavad Tanel Leokil ning sõpradel heategevuseks raha koguda. Oodata on põnevaid sõite, mis erinevad tavalistest startidest, kuna korraldajad on mõelnud nende juurde nö väikeseid vimkasid nagu näiteks rattavahetus.

Starti on oodata meie tippe, kellele tulevad konkurentsi pakkuma MM-sarja sõitjad kellest lubaduse osaleda on andnud näiteks Jevgeni Bobrõšev. Kui kõik sobib, siis saab Lange krossirajal näha sõitjaid lausa MX1 klassi absoluutsest tipust.

Kuid rajale ei tule ainult MM-sarja ässad, lisaks on sellel aastal kavas Tanel Leok ja sõbrad raames Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste viimane etapp noorteklassidele 50 cc, 65 cc ja 85 cc mis annab võimaluse noortel krossisõitjatel osaleda suurte ässadega samal võistlusel. Hobi Grand Final on masinaklass, mis koondab hooaja lõpuks kõik EHKK, MMM ja EMF sarja hobiklassid. Siin võivad osaleda kõik võistlejad, kes on läbi hooaja sõitnud Hobi, Beginners või EHKK sarja võistlustel. Hobi Grand Final klassi pääsevad 160 kiiremat registreerijat, kellest põhivõistlusele pääsevad kahes grupis 100 kiiremat.

Eelnevatel aastatel on palju populaarsust kogunud Säärude klass, kus eelmine aasta nii Tanel Leok, Jevgeni Bobrõšev kui Shaun Simpson rajal käisid. Säärumeeste kiituseks saab öelda, et MM-sarja mehed ikka õigetele säärumeestele vastu ei saanud. Seega on kõik säärud ka sel aastal oodatud nagu ka Retro klassi masinad. See on masinaklass, mis koondab endas sõitjaid, kes omavad mootorratast, millel on trummel pidur või taga topelt amort.