Delfi uuris tolle aja koondise peatreener Jaak Salumetsalt ning ühelt liidrilt Aivar Kuusmaalt, mida nemad võrdlusest arvavad ning mõlemad vastasid kui ühest suust: "Sellisel võrdlusel ei ole mingit mõtet!"

"Niipidi arvata ei ole üldse mõistlik. Igal ajastul, ka sellel ajastul kui mina mängisin, olid omad tähed, olid omad tasemed. Kui minu Kalev oli, oli oma tase ja praegune tase on selline, nagu ta on," lausus Salumets Delfile.

"Neid asju ei saa võrrelda," oli Kuusmaa samuti konkreetne. "Kas 93. aasta tipptehnika on võrdväärt tänapäeva tipptehnikaga? Areneb korvpall, areneb jalgpall, areneb tehnika. Hakata võrdlema 70., 80., 90., 2000. aasta koondisi - kõik muutub ja neid on raske võrrelda. Kui vanasti tehti kodutööd näiteks VHS-iga, siis tänapäeval on olemas tipptehnika."

Viskekäsi

"Seda ei saa jälle võrrelda. Üks päev on s**t päev, teine päev on hea päev," vastas Kuusmaa naerdes. "Sokk, Pihelgas, Jõgi, Kuusmaa, Kullamäe, Pehka - noh jah, olid suhteliselt viskava orientatsiooniga mehed. Oli ka meil halbu päevi. Meil on ka hull Saage ja ega Arbet ja Dorbek võivad ka täpsel sama moodi visata. Aga täpselt sama moodi panime ka meie mõnikord nagu s***a vastu lauda."

"Meie omal ajal pääsesime vabamalt viskama. Tänapäeval on kaitse nii agressiivne, et vabalt viskele pääsemiseks peab hirmsalt vaeva nägema. See on jälle ka üks tegur. Kui mina oleksin pidanud 20 aastat tagasi nii palju vaeva nägema, et viskele saada...ega mul olid ka mõned hullud kaelas ja siis ikka ei läinud see vise aegajalt sisse," lisas Kuusmaa.

Füüsis

"Kui võtta meditsiiniline test, siis tänapäeva sportlased on atleetlikumad, kestavad kauem ja nad on treenitumad. Ma ei ütle, et me omal ajal trenni ei teinud. Ei ütleks, et 93. aasta mehed ei kestnud hästi, kestsid küll ja olid ka füüsiliselt heas vormis. Aga mängutempo, mängutaktika ja ülesehitus oli teistsugune," oli Kuusmaa kindel.

Salumetsa sõnul oli tema enda põlvkond tänapäeval mängivast füüsiliselt mitmekesisem. "Kui rääkida oma põlvkonnast, kui mina mängisin ise, siis me olime füüsiliselt mitmekesisemad. Ma olen 2 meetrit kõrgust hüpanud, alla 11,5 sekundi ketsidega 100 meetrit jooksnud, üle 13 meetri kuuli lükanud. Ma arvan, et universaalsuse poolest me ei jäänud alla. Aga korvpall areneb edasi ja ka mängijad arenevad edasi. Kõik!"