Eesti koondise moodustavad tänavu kolm MM-sarjas punktidel sõitnud meest. Tanel Leok (Suzuki) on üles antud Open klassis, Priit Rätsep (KTM) MX2 klassis ja Gert Krestinov (Honda) MX1 klassis. Lommeli liivarada on eestlastele olnud hea rada, see on meie sõitjatele meelepärane ja sealt on meil ette näidata häid tulemusi maailmameistrivõistlusel nagu näiteks 1997 aasta Avo Leoki etapivõit 500cc klassis ja 2008 aasta Gert Krestinovi etapivõit MX2 klassis.

Sellel aastal on Eesti koondise ettevalmistusse kaasatud ka suurte kogemustega liivasõitja ja hetkel manageri ning treenerina töötav Marnicq Bervoets, kes oli aastatel 1995-1997 motokrossi MM-sarjas 250cc klassis teine ja aastal 2000 klassis 500 cc samuti teine. 2001 aastal oli Bervoets MM-sarjas klassis 500 cc pronksil. Aastatel 1995, 1997 ja 1998 tuli ta Belgia meeskonna ridades Rahvuste krossi võitjaks. Koondise kandidaadid tegid tema käe all suvel Eestis mitmed treeningud ja enne Rahvuste krossi teeb Bervoets koondise liikmetega Belgia ja Hollandi liivaradadel samuti ühised treeningud. Võistluste ajal on Bervoetsi kogemustest palju abi, sest tegu on sõitjaga, kes on osalenud enam kui kümnel Rahvuste krossil. Koondise liikmed on oma individuaalses ettevalmistuses samuti pööranud enne Rahvuste krossi palju tähelepanu just liivaradadel sõitmisele.

Vaatamata sellele, et sõidetakse liivarajal, mis viimastel aastatel Rahvuste krossil võimutsenud ameeriklastele võib-olla kõige meelepärasem pole, peetakse siiski just Ameerika koondist (Ryan Dungey MX1, Blake Bagget MX2 ja Justin Barcia Open) suurimaks soosikuks. Ameeriklased saabuvad Lommelisse selle nädala lõpus ja teevad seal ka trenni. Kuid selge on see, et tänavu on võimalus ameeriklasi võita, eeskätt vaadatakse siin Belgia poole. Kodupubliku ees sõitva meeskonna moodustavad Clement Desalle (MX1), Jeremy van Horebreek (MX2) ja Ken De Dycker (KTM). Tugevaid meeskondi on veelgi, Suurbritannia, Saksamaa, Holland, Itaalia ja loomulikult ka Eesti.

Veiko Biene: „Koondise ettevalmistus on kulgenud korralikult, mehed on terved ja valmis järgmisel nädalavahetusel häid tulemusi näitama. Meie eesmärk on püüda Rahvuste krossil kohta esimese viie meeskonna hulgas.“

Kokku on üles antud 33 meeskonda. Tänavune Rahvuste kross sõidetakse 29.-30. septembril Lommelis.