Spordialade valimisel lähtuti kõrge kvalifikatsiooniga treenerite ja võimekate noorte olemasolust ning spordialade traditsioonidest maakonnas, teatab Põlva Maakonna Spordiliit.

Koostöölepingule kirjutasid alla EOK president Mart Siimann, Põlvamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Raul Kudre, Põlva maavanem Ulla Preeden ning Põlva Maakonna Spordiliidu president Peeter Sibul.

Noorte spordimeisterlikkuse treeninggruppide projektiga alustati 2010. aasta sügisel kolmes maakonnas - Jõgevamaal, Tartumaal ja Viljandimaal. Projekti eesmärgiks on tõsta kohalike omavalitsuste osa noorte saavutusspordi edendamisel ja luua andekatele noortele ning pühendunud treeneritele paremad tingimused. Selle projekti raames luuakse maakondades treeninggrupid, mille treenerite töötasu võrdsustatakse pedagoog-metoodiku töötasuga.

Projekti rahastatakse kohalike omavalitsuste, Haridus- ja Teadusministeeriumi ning EOK sponsorite poolt. Põlvamaal tööd alustanud spordimeisterlikkuse treeninggruppe toetab Procter&Gamble.

Procter&Gamble toetus Põlvamaa noorte arenguks on kogutud programmi “Aita toetada tulevasi Eesti olümpialasi” raames, mis toimus ajavahemikul 1. aprill – 30. juuni 2012.