Iisraeli ajaleht Haaretz kirjutas nädalavahetusel, et Rahvusvaheline Korvpalliföderatsioon (FIBA) muutis reegleid eelmisel nädalal "pärast arupidamist treeneritega".

Muudatus tähendas, et kui varem teadsid teiste seas ka Eesti korvpallikoondise juhid ja asjaajajad, et alagrupis kolmandaks tulles võrreldaks Eestit teiste alagruppide kolmanda koha omanikega nii, et arvatakse saldost maha kaks kohtumist alagrupi nõrgemaga, siis nüüd seda ei tehta. Nädalavahetusel selgus, et kolmanda koha saanud meeskondi võrreldakse esmalt võiduprotsendi järgi, arvestades seejuures kõiki peetud kohtumisi.

See tähendas Eesti jaoks, et kui täna võidetakse Islandit ning Serbia kaotab hilisõhtul Iisraelile, pääseb Eesti alagrupis kolmandaks kerkides 6 võidu ja 4 kaotusega ühtlasi ka EM-finaalturniirile. Senise teadmise järgi olnuks olukord Eesti jaoks pea lootusetu, sest arvesse läinuks 4 võitu ja 4 kaotust.

FIBA Euroopa pressiesindaja Dimitris Kontos ei kinnitanud Delfiga rääkides Iisraeli väljaandes ilmunud infot.

"Me ei saa kommenteerida artiklit, milles esitatud väidete juures ei mainita ühtegi allikat. Kõiki valikturniiril osalevaid rahvuslikke alaliite teavitati reeglite kohta 2011. aasta sügis-talvel. Seejärel on mõned neist küsinud kinnitust ning saanud samasuguse vastuse nagu sel nädalavahetusel," ütles ta.